Naslovnica Šport Lep uspeh na SP v Fukuoki za Petra Johna Stevensa

Lep uspeh na SP v Fukuoki za Petra Johna Stevensa

Avtor: Spletno Uredništvo
Na svetovnem prvenstvu v vodnih športnih, ki pravkar poteka v japonski Fukuoki, je bil danes vrhunec slovenskih nastopov. Slovenski reprezentant Peter John Stevens se je v disciplini 50 m prsno v finalu uvrstil na 8. mesto. To je bil prvi slovenski nastop v finalu svetovnega prvenstva po dolgih letih, hkrati s tem uspehom pa je Stevens dobil tudi potrdilo, da je po številnih novostih zadnjih mesecev sedaj nedvomno na pravi poti.
Lep uspeh na SP v Fukuoki za Petra Johna Stevensa

V Kranju rojeni slovenski plavalec je bil že pred polfinalom dobro razpoložen (foto: FB PZS)

Četrti dan svetovnega prvenstva v vodnih športnih, ki pravkar poteka v japonski Fukuoki, je bil na vrsti finale na 50 metrov prsno. Ta disciplina je bila zaradi dolgoletne serije uspehov Matjaža Markiča, Damirja Dugonjića in Emirja Tahirovića dolgo let kar paradna disciplina slovenskega plavanja in prav v tej disciplini se je slovenski reprezentant Peter John Stevens prebil do finala.

Kranjčan je v polfinalu na Japonskem na 50 m prsno odplaval svoj osebni rekord 27,04 in se kot sedmi uvrstil v današnji finale. Tam je bil le 4 stotinke počasnejši od svojega polfinalnega nastopa, zasedel pa je osmo mesto. »Peter John Stevens je z današnjim nastopom med finalisti vstopil v klub 11 slovenskih plavalcev, ki so okusili čar finala na SP v velikih bazenih, hkrati pa prekinil 8-letno ‘sušo’ slovenskega finala na tovrstnem tekmovanju.

Za bronasto medaljo je bilo treba plavati 26,79. Državni rekord Damirja Dugonjiča bi bil dovolj (26,70),« so pojasnili na spletni strani Plavalne zveze Slovenije (PZS). Potrebno pa je poudariti, da je to pravzaprav zelo dober rezultat, saj se je Stevens v zadnjih treh mesecih poročil, zamenjal trenerja in tudi pričel trenirati na novi lokaciji v Trstu. Zaradi vseh teh sprememb najbrž nihče ni pričakoval, da lahko sploh pride v vrhunski formi na to SP.

Peter John Stevens je bil z uvrstitvijo v finale, ki je bilo za slovensko plavanje tudi prvo po sedmih letih, upravičeno lahko zelo zadovoljen. Prav s to uvrstitvijo je namreč dobil najboljše potrdilo, da je po vseh spremembah sedaj na pravi poti. Sam je izjavil, da je tudi zato zelo motiviran za nadaljnjo vadbo, vendar bi mu bilo potrebno zagotoviti stabilno finančno podporo za naprej, tudi s strani PZS.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.