Naslovnica Kronika Lažne akumulatorske kosilnice so hit poletja

Lažne akumulatorske kosilnice so hit poletja

Avtor: Spletno Uredništvo
Na področju spletnega kriminala je zadnje čase najbolj priljubljena lažna akumulatorska kosilnica. S Tržnega inšpektorata Republike Slovenije so na lažne kosilnice opozorili že 1. avgusta, sedaj pa so se s podobnim sporočilom oglasili še s SI-CERT-a oziroma s projekta Varni na internetu.
Lažne akumulatorske kosilnice so hit poletja

Oglas za lažne akumulatorske kosilnice (foto: Tržni inšpektorat RS/gov.si)

S Tržnega inšpektorata Republike Slovenije je že pred 10 dnevi prišlo sporočilo za javnost, da so v mesecu juliju prejeli več prijav slovenskih potrošnikov, ki so preko spletne strani ‘marketshop-si.com’ kupili akumulatorsko kosilnico za travo, vsaj tako so mislili. Ko so plačali in prevzeli pošiljko, pa so hitro ugotovili, da se izdelek zelo razlikuje od kosilnice, ki se reklamira na spletni strani. Pravzaprav gre za navadno igračo in ne za pravo kosilnico.

Sedaj pa so se oglasili še s SI-CERT-a oziroma s projekta Varni na internetu in potrdili, da gre za prevaro. »Zgodba se je odvila enako kot običajno – spletni goljufi so postavili lažno spletno trgovino z izjemno ugodno ponudbo akumulatorskih kosilnic, ki je premamila marsikaterega uporabnika. Ker je trgovina bila v slovenskem jeziku, obenem pa so prodajalci omogočali plačilo po povzetju, so kupci bili prepričani, da jim lahko zaupajo.

Po plačilu in prejemu paketa pa so razočarano ugotovili, da so namesto akumulatorske kosilnice prejeli – igračo,« so pojasnili s projekta Varni na internetu in dodali še nekaj podrobnosti. Za lažno spletno trgovino se naj bi tako skrivalo kitajsko podjetje, ki se seveda na pritožbe opeharjenih slovenskih kupcev ne odziva. Zakaj pa bi se? Ker gre za podjetje v državi izven EU, namreč sploh ni zavezano k spoštovanju evropske zakonodaje.

Nedvomno si bodo prevarani slovenski kupci akumulatorskih kosilnic že kar tradicionalno kitajsko poslovanje s ponarejenimi artikli tokrat dobro zapomnili. Sicer so bili odškodovani le za 53 evrov, a vsaka šola nekaj stane.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.