Naslovnica Trendi Kraljestvo planeta opic, Tarot in Madame Butterfly

Kraljestvo planeta opic, Tarot in Madame Butterfly

Avtor: Spletno Uredništvo
V sredo in v četrtek se v slovenskih kinematografih spet obeta dve filmskih novosti, v Mariboru in Ljubljani pa bodo ljubitelji operne glasbe v soboto zvečer dočakali še tretjo premiero tedna.

Kraljestvo planeta opic, Tarot in Madame Butterfly

Že v sredo, 8. maja (in ne v četrtek, 9. maja, kot napačno piše na plakatih) se ob 19. uri v slovenske kinodvorane vrača svetovno znana znanstveno fantastična franšiza ‘Planet opic’. Od davnega leta 1968, ko je bil posnet prvi film o dominaciji opic nad ljudmi, bo to že deseti film te franšize. Prihajajoča Novost se imenuje ‘Kraljestvo planeta opic’ (originalno ‘Kingdom of the Planet of the Apes’), dogaja pa se nekaj generacij po vladavini Cezarja.

»V tem svetu so opice prevladujoča živeča vrsta na Zemlji in živijo v harmoniji, medtem ko je človeška rasa močno okrnjena in živi v senci opic. Medtem, ko novi tiranski vodja opic gradi svoj imperij, se ena izmed mlajših opic poda na mučno potovanje, zaradi katerega podvomi v vse, kar je vedel o preteklosti ter mora sprejeti odločitve, ki bodo določile prihodnost tako opic kot ljudi,« razkriva napovednik futuristično-apokaliptičnega spektakla.

Druga filmska novost tedna bo grozljivka ‘Tarot: karta smrti’. Zgodba govori o skupini prijateljev, ki nepremišljeno prekršijo sveto pravilo branja tarota, ki pravi, da se nikoli ne uporablja kart nekoga drugega. S tem sprostijo veliko zlo, ujeto v zakletih kartah, zato se vsi po vrsti znajdejo v bitki s smrtjo – da bi ubežali prihodnosti, ki so jim jo napovedale karte. V slovenskih kinodvoranah bo film debitiral v četrtek 9. maja.

V Mariboru in Ljubljani pa bodo ljubitelji operne glasbe ta teden dočakali še tretjo novost in sicer se bo v soboto, 11. maja, ob 18.55 pričel neposredni prenos iz njujorške Metropolitanske opere, na odru pa bo slavno Puccinijevo delo ‘Madame Butterfly’.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.