Naslovnica Trendi Kino novosti so uvod v sago Obzorje, Tiho mesto 3 ter Kot pes in mačka

Kino novosti so uvod v sago Obzorje, Tiho mesto 3 ter Kot pes in mačka

Avtor: Spletno Uredništvo
Na slovenska velika platna tudi ta teden prihajajo trije novi filmi. To so prvi del westerna v štirih poglavjih o težkih časih v letih okrog ameriške državljanske vojne, tretji del grozljivke ‘Tiho mesto’ in komedija z naslovom ‘Kot pes in mačka’.
Kino novosti so uvod v sago Obzorje, Tiho mesto 3 ter Kot pes in mačka

Plakati prihajajočih treh filmskih novosti (foto: cineplexx.si)

V četrtek v slovenske kinodvorane prihaja prvi del epske zgodbe o času ameriške državljanske vojne za osvoboditev sužnjev in poselitve ameriškega zahoda. Uvodni film serije se imenuje ‘Obzorje: Ameriška saga, 1. poglavje’, osrednjo vlogo pri njegovem nastanku pa ima slavni Kevin Costner, ki je film režiral, skupaj z Jonom Bairdom napisal scenarij, film produciral prek svojega studia Territory Pictures in v njem tudi odigral glavno vlogo.

Film krasi tudi preostala igralska zasedba, v kateri so Sienna Miller, Sam Worthington, Jena Malone, Owen Crowshoea, Tatanka Means, Ella Hunt, Tim Guinee in Isabelle Fuhrman. Prihajajoča filmska produkcija je prva od predvidenih štirih filmov, ki naj bi zajeli obdobje dvanajstih zelo burnih let zgodovine Združenih držav Amerike. Drugi film, oz. II. poglavje ‘Obzorje: Ameriška saga’ pa naj bi v kina vstopil že 16. avgusta letos.

Druga filmska novost tedna je film’Tiho mesto: Prvi dan’. Gre za tretje poglavje post-apokaliptične srhljivke ‘Tiho mesto’ (v originalu ‘A Quiet Place’). »Potem ko smo v 1. in 2. delu srhljivke spremljali družino, ki se je privajala na tišino znotraj in zunaj doma, sicer so tvegali, da jih ob najmanjšem zvoku napadejo pošasti, se v novem delu vračamo na prvi dan, ko bomo spoznali, zakaj in kako je do tega sploh prišlo.

Na režiserki stolček srhljivke je tokrat sedel Michael Sarnoski, ki je tudi napisal scenarij, zgodbo pa napisal skupaj z Johnom Krasinskim – režiserjem prvih dveh delov ‘Tihega mesta’. V glavnih vlogah zaigrajo Lupita Nyong’o, Joseph Quinn, Alex Wolff in Djimon Hounsou,« razkriva napovednik te grozljivke. Tretja filmska novost tedna pa bo precej bolj lahkotne narave, saj v kina v četrtek prihaja še komedija ‘Kot pes in mačka’.

Filmska zgodba govori, kako se znana vplivnica mačka Diva in potepuški pes Chichi izgubita, zato ju čaka negotova pot domov, njuna lastnika pa bosta morala sodelovati, če želita svoja ljubljenčka dobita nazaj. Režiserka je bila Reem Kherici, ki je skupaj s Tristanom Schulmannom napisala scenarij, nato pa je v filmu tudi odigrala eno glavnih vlog.

Poleg nje v tej zabavni zgodbi, ki bo za slovenski trg na ogled v sinhronizirani različici, igrajo še Franck Dubosc, Philippe Lacheau, Inès Reg, Artus, Raphaëlle Fugère-Larocque, Oscar Desgagnés in Lénie Scoffie.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.