Naslovnica Gospodarstvo Kempinski na ‘zasluženem gostinskem dopustu’

Kempinski na ‘zasluženem gostinskem dopustu’

Avtor: Spletno Uredništvo

Čeprav trendi sodobnega podjetništva narekujejo 365 dnevni delovnik, tudi hotel Kempinski Palace Portorož ostaja pri uveljavljeni gostinski tradiciji in zapira svoja vrata za kratko zimsko spanje. To naj bi pripomoglo k napolnitvi baterij za prihajajočo sezono, prestižni portoroški hotel pa bo zaprt od nedelje, 21. januarja, pa vse do petka, 2. marca 2018.

kempinski palace portoroz external night istria slovenia 2

Hotel Kempinski Palace Portorož je en od najstarejših in najbolj prestižnih slovenskih hotelov ob morju (foto: kempinski.com)

 

Leto 2017 je za hotel Kempinski Palace Portorož izjemno uspešno, hotelska veriga Kempinski, najstarejša evropska luksuzna veriga, pa je praznovala svojo 120. Obletnico. V čast temu jubileju je bilo celotno leto obarvano z majhnimi podrobnostmi, darili, posebnimi ponudbami ter nagradami.

Ker so celotni verigi in s tem tudi portoroškemu Kempinskemu redni gostje izjemnega pomena, so v njihovo čast  v letu 2017 prilagodili program zvestobe ‘Kempinski Discovery’, s pomočjo katerega najbolj zvesti gostje dobivajo dodatne ugodnosti. Tudi številni novi odmevni dogodki so se odvili v hotelu, prav tako pa je prišlo do nadgradnje že obstoječih prireditev, med katere sodijo avtomobilske ture, vinskokulinarični dogodki ter romantične poroke.

Lani si je hotel nadel barve oglaševanja ter gostil 26. SOF – Slovenski oglaševalski festival, gostili so tudi začetek relija oldtajmerjev Dolomites Classic, sodelovali so v avtomobilskem popotovanju športnih avtomobilov Gran Tourismo in Streetgasm. Ponovno se je uspešno odvil vsakoletni Kempinski BMW Golf turnir, sledil je dobrodelen dogodek nemške gospodarske zbornice Der Deutsche ball, umetnik Maestro Daniele Dondè pa je razstavil svoje umetnine v Damskem salonu hotela.

Poleti so navdušili z Večeri Istrskih okusov v parku hotela, chefi iz JRE – Jeunes Restaurateurs Slovenija so obarvali jesen v Kristalni dvorani, hotel je gostil tudi zaključni dogodek obiska turistične agancije Lufthansa City Center – LCC v Sloveniji. Velikonočna ter Božična tržnica v parku hotela sta ponovno promovirali lokalne Istriske dobrote, za zaključek leta pa je Kristalna dvorana gostila Festival penin, na katerem je letos prvič prisostvoval tudi predstavnik šampanjcev, Taittinger.

Kempinski Palace Portorož je tudi gostil sedaj že tradicionalne dogodke ‘Gostujočih kuharjev’ v restavraciji Sophija. Tokrat je dogodek še dodatno napredoval glede prestiža in kakovosti povabljenih mojstrov kuhinje – gostovali so namreč kuharji, ki so dobitniki prestižne Michelinove zvezde. Prvi je prišel italijan Emanuele Scarello (Restavracija Agli Amici 18879 z dvema Michelinovima zvezdicama, sezono je prav tako nadaljeval Italijan, chef Raffaele Ros (Restavracija San Martino) z eno Michelinovo zvezdico.

Jesen je bila rezervirana za avstrijske predstavnike, najprej je Portorož obiskal Andreas Senn (SENNS restavracija) z dvema Michelinkama, leto pa je zaključil enkratni dobitnik Michelinove zvezdice, Andreas Kaiblinger iz restavracije Esszimmer. ‘Gostujoči kuharji’ se bodo v vsej svoji veličini nadaljevali tudi v letu 2018. 

Razloge za uspešno leto pripisujejo uniji številnih spremenljivk. Dobro delo v preteklosti se je nedvomno obrestovalo, kar prinaša dodaten zagon prihodnost. Lansko leto bo ostalo zapisano tudi kot leto, v katerem so zaposleni v svoji storitvi gostu napredovali ter dodatno prispevali k  5-zvezdični luksuzni ponudbi, prilagojeno specifičnim ter osebnim potrebam gosta.

Kljub temu, da sedaj hotel odhaja na zaslužen počitek, pa bodo določene službe hotela ostale aktivne, so še zapisali v sporočilu za javnost Kempinskega. Čeprav je torej na vrsti kolektivni gostinski dopust, bodo rezervacijski oddelek, oddelek za prodajo in marketing ter oddelek za skupine in dogodke še naprej na razpolago gostom. 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.