Naslovnica Šport Kar 8 slovenskih klubov želi nastopiti v tekmovanjih CEV

Kar 8 slovenskih klubov želi nastopiti v tekmovanjih CEV

Avtor: Spletno Uredništvo
Z Odbojkarske zveze Slovenije so posredovali informacijo Evropske odbojkarske konfederacije glede udeležbe slovenskih klubov v prihodnji sezoni evropskih pokalnih tekmovanj. Zaenkrat kaže, da bo v evropskih klubskih tekmovanjih zagotovo nastopilo pet slovenskih klubov, trije pa so še ‘na čakanju’.
Kar 8 slovenskih klubov želi nastopiti v tekmovanjih CEV

Kamničanke so letos že četrtič zapored postale zapored državne prvakinje (foto: FB OZS/Aleš Oblak)

Evropska odbojkarska konfederacija (CEV) je oznanila, da bo slovensko odbojko v naslednji sezoni 2023/24 v evropskih pokalih zagotovo zastopalo najmanj 5 klubov – tri v ženski konkurenci in dva v konkurenci moških ekip. Najboljši slovenski moški klub ACH Volley Ljubljana, bo spet zaigral v elitni Ligi prvakov, kjer je bo z nastopi začel neposredno uvrščen v skupinski del tekmovanja.

Slovenske prvakinje iz ekipe Calcit Volley pa se bodo morale za uvrstitev v Ligo prvakinj najprej prebiti skozi kvalifikacije. Kamničanke bodo zagotovo naredile vse, da se po vzoru ACH-ja uvrstijo med evropsko elito. V pokalu CEV bo v prihodnji sezoni nastopila mariborska ženska ekipa Nova KBM Branik, medtem ko bodo morali odbojkarji OK Merkur Maribor po vesteh z Odbojkarske zveze Slovenije (OZS) počakati na morebitno prosto mesto.

V pokalu CEV Challenge bodo pri ženskah nastopile državne podprvakinje novogoriške ekipe GEN-I Volley, pri moških pa se bodo v boj za najvišja mesta prav tako podali podprvaki iz kamniškega Calcit Volleyja. Prijavi za nastopanje v pokalu CEV Challenge so oddali še v kranjskem klubu Hiša na kolesih Triglav in pri pomurski Panviti Pomgrad, vendar bodo tudi oni morali počakati, ali bo na voljo kakšno prosto mesto.

 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.