Naslovnica Šport Jutri se začenja težko pričakovani Tour de France

Jutri se začenja težko pričakovani Tour de France

Avtor: Spletno Uredništvo
Jutri se pričenja letošnja kolesarska dirka po Franciji. Prvi favoriti za zmago na najpomembnejši preizkušnji sezone so Tadej Pogačar, Primož Roglič in Jonas Vingegaard. Ljubitelje biciklizma čaka 21 napetih etap, do prvega resnejšega napada enega od favoritov pa bi lahko prišlo že v nedeljo, v 2. etapi…
Jutri se začenja težko pričakovani Tour de France

Izjemen prizor z včerajšnjega sestanka ekip v firenški palači Palazzo Vecchio (foto: FB Tour de France)

Letošnji ‘Tour de France’ oziroma po slovensko ‘Dirka po Franciji’ bo trajal od sobote, 29. junija, pa vse do nedelje, 21. julija. Najbolj prestižna in zahtevna preizkušnja celotne kolesarske sezone na sporedu v svoji 111. izvedbi. Prvič v zgodovini se bo Dirka po Franciji začela v Italiji. Sicer se je izven Francije trasa Toura pričela že 25-krat, kolesarji pa so doslej v sklopu tega tekmovanja obiskali že 13 različnih evropskih držav.

Kot so spomnili z RTV Slovenija, kjer bodo prenašali 21 letošnjih etap, se zaradi bližajočih se olimpijskih in paralimpijskih iger, ki bodo letos poleti potekale v Parizu, kolesarska Dirka po Franciji tokrat prvič ne bo končala na Elizejskih poljanah v francoski prestolnici, ampak v Nici. Letos bo zadnja etapa 33 kilometrov dolg kronometer (z dvema vzponoma), ki bo obenem druga posamična preizkušnja na čas na tej dirki.

Prvi, povsem ravninski kronometer bo že v 7. etapi in bo dolg le 25 km, tako da zagotovo ne bo tako odločilen. Sicer je poleg teh dveh posamičnih preizkušenj na čas na letošnjem Touru predvidenih 8 pretežno ravninskih, 7 napornih gorskih in 4 razgibane etape z več manjšimi vzponi. Do prvega resnejšega napada enega od favoritov pa bi lahko prišlo že v nedeljo, v 2. etapi, ko bo morala karavana na koncu dvakrat prek znanega vzpona San Luca nad Bologno.

Morda bo že tam jasno, kdo izmed favoritov za skupno zmago, ki so tokrat Tadej Pogačar, Primož Roglič in Jonas Vingegaard, je trenutno v najboljši formi. Prva resna gorska etapa pa bo četrta, ki bo na vrsti v torek,  2. julija. Ker sta Roglič in Vingegaard spomladi doživela resne padce, bi se lahko to na tritedenski dirki nedvomno prej ali slej poznalo. Zagotovo si vsi ljubitelji kolesarstva želijo, da bi tokrat padci popolnoma izostali, saj so jih letos videli že preveč…

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.