Naslovnica Kronika Izginula oseba v Cerknici in rezultati preventivne akcije za e-skiroje

Izginula oseba v Cerknici in rezultati preventivne akcije za e-skiroje

Avtor: Spletno Uredništvo
Policija je v zadnjih dneh izjemno skopa z obvestili. Tako so objavili le rezultate preventivne akcija ‘Varno z e-skirojem’ in obvestilo o novem primeru izginule osebe.
Izginula oseba v Cerknici in rezultati preventivne akcije za e-skiroje

Prizor z ozaveščevalno-preventivne akcije v Mariboru (foto: policija.si)

Policija je objavila rezultate prve nacionalne preventivne akcija ‘Varno z e-skirojem‘, ki jo je med 18. in 24. aprilom izvajala skupaj z Agencijo za varnost prometa. V tem času so policisti zaustavili in preverili 481 voznikov e-skirojev. Rezultati so bili pričakovano zaskrbljujoči. Pri nekaj več kot 20% voznikov, natančneje pri 103 voznikih so zaznali kršitve, vendar so 85 voznikov e-skirojev samo opozorili.

V enem tednu so torej po celi državi našli le 18 voznikov e-skirojev, ki so si prislužili kazen. Policija je pojasnila, da je bilo največ kršitev povezanih z nepravilno uporabo površine za vožnjo, pri 4 voznikih pa so ugotovili, da so vozili pod vplivom alkohola. Agencija za varnost prometa pa je v sklopu akcije med 20. in 23. aprilom izvedla ozaveščevalne akcije Kopru, Kranju, Mariboru, Novem mestu in v Ljubljani.

V teh regijskih centrih je skupno nagovorila skoraj 500 voznikov e-skirojev, jih opremila z gradivom in omogočala praktičen preizkus vožnje. Druga sveža novica s strani Polcije pa je ta, da je 26. aprila izginil 79-letni Rudolf Krajnik iz Cerknice. »Nazadnje so ga videli v popoldanskih urah v Domu za ostarele Cerknica, ko se je od tam odpeljal s svojim osebnim avtomobilom znamke Peugeot 208 bele barve, z registrsko številko LJ 53-ICP.

Pogrešani je oblečen v modre jeans hlače ter temno modro jakno. Vse, ki bi pogrešano osebo opazili ali kar koli vedeli o njenem izginotju, prosimo, naj o tem obvestijo najbližjo policijsko postajo ali pokličejo na telefonsko številko 113 oz. anonimni telefon policije 080 1200,« so zapisali v sporočilu za javnost.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.