Naslovnica Kronika Iskanje izginulega, umrla gospa, 9 zračnih reševanj in lažni SMS Vlade RS

Iskanje izginulega, umrla gospa, 9 zračnih reševanj in lažni SMS Vlade RS

Avtor: Spletno Uredništvo
Na področjih črne kronike in aktivnosti policijskih organov se je nabralo nekaj svežih novic. Izginil je 40-letni Jurij Slakan iz Primoža pri Šentjurju, preklicali pa so iskanje 67-letne gospe z območja Medvod, ki so jo žal našli mrtvo. Helikopterski reševalci so zadnji konec tedna opravili 9 reševanj, medtem ko se je zaradi novega poskusa spletne prevare tokrat oglasila celo Vlada Republike Slovenije.
Iskanje izginulega, umrla gospa, 9 zračnih reševanj in lažni SMS Vlade RS

Levo lažni SMS Vlade RS, desno izginuli Jurij iz Šentjurja (foto: policija.si/Vlada RS/gov.si)

Na spletni strani slovenske Policije so včeraj objavili kratko novico, da preklicujejo iskanje 67-letne Senije Dedić z območja Medvod. Gospo so nazadnje videli v sredo, 22. maja, na območju železniške postaje v Medvodah, včeraj pa so policisti objavili tragično vest, da je bila pogrešana oseba najdena mrtva. Dodali so le še to, da njena smrt ni bila posledica kaznivega dejanja ali nesreče.

Prav tako so na spletni strani Policije in na FB profilu PU Celje včeraj, 8. julija, objavili novico, da so bili celjski policisti obveščeni, kako je že od prejšnjega četrtka, 4. julija, pogrešan 40-letni Jurij Slakan iz Primoža pri Šentjurju. Skrivnostno izginuli je visok okrog 170 centimetrov, je srednje postave in ima kratko pristrižene rjave lase. Policija prosi za kakršnokoli informacijo o njegovem izginotju.

»Prosimo, naj to sporočijo na Policijsko postajo Šentjur (telefonska številka 03 746 41 50) oziroma najbližjo policijsko postajo ali pokličejo na telefonsko številko 113 oz. anonimni telefon policije 080 1200,« so zapisali s Policije. Zaradi poskusa spletne prevare pa se je tokrat oglasila celo Vlada Republike Slovenije. Prihaja namreč do pošiljanja lažnih SMS obvestil s tujih telefonskih številk, ki so navidezno v imenu Vlade Republike Slovenije.

Spletni kriminalci preko teh sporočil pozivajo k nekakšni posodobitvi osebnih podatkov. Seveda je vse skupaj navadna prevara, katere namen je ta, da bi žrtev kliknila na povezavo. Če prejemnik SMS to namreč stori, lahko prevzamejo nadzor nad njegovo napravo ali morda celo nad njegovim bančnim računom.

Z Vlade RS sicer niso razkrili vse podrobnosti prevare, so pa pojasnili, da se na takšna sporočila ne sme odgovarjati, da se ne klika na nobene spletne povezave, da se jih prav tako ne posreduje naprej prav nikomur, da se sporočila takoj izbriše, pošiljateljevo številko pa je potrebno blokirati.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.