Naslovnica Gospodarstvo Diplomatski dogodek so nadgradili s poslovnimi srečanji

Diplomatski dogodek so nadgradili s poslovnimi srečanji

Avtor: Spletno Uredništvo
Ob otvoritvi častnega konzulata Republike Slovenije v Marseillu je bil tam organiziran poslovni dogodek ‘Expand your business to Slovenia’. Udeležil se ga je tudi zastopnik Luke Koper, slovenska delegacija pa je nato obiskal še sedež enega največjih ladjarjev na svetu CMA CGM.
Diplomatski dogodek so nadgradili s poslovnimi srečanji

Prizor z enega od poslovnih srečanj v Marseillu (foto: Veleposlaništvo RS v Parizu)

Prejšnji teden so ob prisotnosti veleposlanice Republike Slovenije v Franciji, Kraljevini Maroko in Kneževini Monako Metke Ipavic slovesno otvorili častni konzulat Republike Slovenije v francoskem mediteranskem velemestu Marseillu. Njegovo vodenje je prevzel francoski poslovnež Fabrice Greffet, ki se poslovno posveča predvsem socialni ekonomiji in družbeni vključenosti.

Poleg tega je bil ob tej priložnosti izpeljan tudi poslovni dogodek ‘Expand your business to Slovenia’. Tam so regijo Provence-Alpes-Côte d’Azur  predstavili predstavniki One Provence in Provence Promotion, podpredsednik gospodarske zbornice Marseille pa je posebej izpostavil možnosti povezovanja med evropskimi in afriškimi podjetji. Sicer je bila Metropola Aix-Marseille-Province pa je bila v lani izbrana za ‘Evropsko mesto inovacij’.

“Zanimivi predstavitvi panorame slovenskega gospodarstva s strani Mateja Roglja, direktorja Centra za mednarodno poslovanje pri GZS, je sledila predstavitev proizvodov in storitev prisotnih petih slovenskih podjetij: EVOSTIL “BREKA”, L-TEK Elektronika, OMNIOPTI in RUN-TIGER. Obstoječe sodelovanje in možnosti za nadaljnjo krepitev sta podala predstavnika CMA CGM Slovenija in Luke Koper,” so pojasnili z Veleposlaništva RS v Franciji.

Vodja Kontejnerskega terminala koprskega pristanišča Gordan Ban je skupaj z generalnim direktorjem CMA CGM Adriatic Cluster Binetom Štancarjem predstavil obstoječe sodelovanje in možnosti za nadaljnjo krepitev vezi. Sledil je tudi obisk sedeža podjetja CMA CGM, ki je en najpomembnejših partnerjev Luke Koper, kjer so bili na vrsti poslovni pogovori s predstavniki francoskega ladjarja.

Tudi slovenska Veleposlanica Ipavic je ob tej priliki obiskala sedež CMA CMG in se sestala s izvršno podpredsednico Christine Cabau Woehrel družbe, slovensko delegacijo pa je sprejel tudi predsednik združenja delodajalcev MEDEF UPE 13, Philippe Korcia.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.