Naslovnica Šport Ilka Štuhec je med favoritinjami, če bo le vreme vzdržalo

Ilka Štuhec je med favoritinjami, če bo le vreme vzdržalo

Avtor: Spletno Uredništvo
Konec tedna se bo nadaljevala sezona svetovnega pokala v alpskem smučanju, ki se v moški konkurenci pravzaprav še niti ni začela. Po odpovedih obeh uvodnih tekem je tokrat predviden slalom v avstrijskem Gurglu. Tudi smučarke upajo, da jim bo uspelo premagati težave z vremenom in končno otvoriti novo progo na lokaciji Zermatt-Cervinia, kjer sta ta vikend predvidena dva smuka.
Ilka Štuhec je med favoritinjami, če bo le vreme vzdržalo

Slaba vidljivost je pred dnevi odnesla moški smuk na progi Zermatt-Cervinia (foto FB FIS)

Podnebne spremembe in vremenski ekstremi letos izdatno nagajajo gostiteljem tekem za FIS svetovni pokal v alpskem smučanju. V moški konkurenci je po odpovedih obeh uvodnih tekem zaradi slabega vremena tokrat za soboto (18. novembra) predviden slalom v avstrijskem Gurglu. Prvi tek naj bi se pričel ob 10.45, drugi ob 13.45, slovenske barve pa naj bi branila le Štefan Hadalin in Tijan Marovt.

Alpske smučarke pa so se s slabim vremenom v švicarski lokaciji Zermatt-Cervinii začele spopadati že včeraj. Prvi trening na povsem novi progi za smuk je namreč odpadel, ker je bil veter premočan, da bi omogočal varne spuste. Ta smukaška proga je bila sicer odprta že lani, vendar doslej na njej še niso izpeljali ene same preizkušnje za svetovni pokal, saj je vreme vsakič preprečilo izvedbo tekem – nazadnje moškega smuka prejšnji teden.

»Če bo vreme sodelovalo, bodo velike časti deležne ženske, v zgodovino pa si želi zapisati tudi slovenska šampionka Ilka Štuhec, ki bo edina slovenska predstavnica na sobotnem in nedeljskem startu, a spada med favoritinje,« pravijo na Smučarski zvezi Slovenije (SZS). Obeti za sobotni in za nedeljski smuk, ki naj bi se oba pričela ob 11.45, torej niso ravno idealni, vendar pa naj bi obe tekmi le spravili pod streho.

 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.