Naslovnica Trendi Halloween party, Souls Of Mischief, Zeleno sonce in Mad Caddies

Halloween party, Souls Of Mischief, Zeleno sonce in Mad Caddies

Avtor: Spletno Uredništvo
V Gala hali se tudi ta teden obeta pester glasbeni spored. Drevi bo na vrsti poseben ‘Halloween party’, v četrtek prihajajo ameriški hip-hoperji Souls Of Mischief, v petek bo na vrsti 153. izdaja Zelenega sonca, v soboto pa se del ekipe organizatorjev seli v novogoriško Mostovno, kjer bo nastopil ameriški ska bend Mad Caddies in kot predskupina še kanadski punk-rockerji ‘Beleveder’.
Halloween party, Souls Of Mischief, Zeleno sonce in Mad Caddies

Del ekipe iz Društva Kapa bo v soboto ‘sokriv’ za koncert v Novi Gorici (foto: FB Društvo Kapa)

Danes zvečer bo v Gala hali na sporedu za mnoge povsem nepogrešljiva zabava v maskah za ‘Noč čarovnic’ oziroma ‘Halloween party’. Današnji večer pa bo nedvomno poseben, saj so ga poimenovali ‘Halloween: Bright side of the 80’ in bo DJ Torulsson lahko iz naftalina privlekel plošče iz obdobja, ko je bila pop glasba prijetna, originalna in predvsem še ni bila povsem skomercializirana.

V četrtek (2. novembra) pa v Gala halo prihajajo ‘Souls of Mischief’, ki s svetovno turnejo obeležujejo 30. obletnico izida svojega izjemnega prvenca ’93’til Infinity’ in 50. obletnico rojstva hip-hopa. »Pripadniki najbolj slavnega oaklandskega hiphop kolektiva Hireoglyphics in precej podcenjeni obvladači, A-Plus, Tajai, Phesto in Opio, so po prvih osnovnošolskih korakih rapanja strnili vrste leta 1991.

Prvenec in drugi album No Man’s Land je skupina izdala pri velikanki Jive, potem pa se še globje potunkala v underground in nadaljevala pri hišni etiketi Hieroglyphics Imperium,« so pojasnili organizatorji z Društva Kapa, ter omenili še naslednji dve plošči – ‘Montezuma’s Revenge’ (2009) in ‘There Is Only Now’ (2014). V petek bo nato v Gala Hali  sledila 153. izdaja Zelenega sonca, z naslovom ‘Sushirama’ ter s glasbenima ‘podajalcema’ Sushijem in Udom Brennerjem.

V soboto pa se v novogoriški Mostovni napovedujeta ameriški bend Mad Caddies in kot predskupina še kanadski punk-rockerji ‘Beleveder’. »Ne vemo, kaj je bolj impresivno, dejstvo, da so Mad Caddies prodali več kot 400.000 albumov ali da jim je uspelo združiti širok spekter vplivov (dixieland, reggae, punk, ska) v zbirko pesmi, ki so neverjetno raznolika, a še vedno omogoča kohezivno poslušanje od začetka do konca,« so še dodali z Društva Kapa.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.