Naslovnica Šport Gorenje bo pokrovitelj štirih naslednjih rokometnih EP

Gorenje bo pokrovitelj štirih naslednjih rokometnih EP

Avtor: Spletno Uredništvo
Blagovna znamka Gorenje, ki sicer spada pod kitajsko družbo Hisense Europe, je že vrsto let med podporniki slovenskega in mednarodnega rokometa. Sedaj so z družbe sporočili, da bo Gorenje pokrovitelj moških in ženskih Evropskih rokometnih prvenstev v letih 2024 in 2026.
Gorenje bo pokrovitelj štirih naslednjih rokometnih EP

Predsednik EHF Michael Wiederer z direkt. marketinga Hisense Europe Alenko Potočnik Anžič (foto: Kenny Belee/IPPR) 

Blagovna znamka Gorenje bo uradni partner moškega in ženskega Evropskega prvenstva v rokometu EHF EURO 2024 ter EHF EURO 2026. To ni prav presenetljivo, saj je bilo Gorenje že leta 2018 glavni partner moškega Evropskega prvenstva na Hrvaškem, nato pa je pokroviteljsko sodelovalo tudi pri naslednjih dveh EP v letih 2020 in 2022. Gre torej za nadaljevanje uspešne zgodbe o sodelovanju.

»Z veseljem sporočamo, da smo se z Gorenjem dogovorili za dolgoročno sodelovanje na naslednjih štirih prvenstvih EHF EURO. Skupaj smo vzpostavili močno partnerstvo, ki omogoča aktivacijo na globalni ravni in ponuja prednosti največjega evropskega rokometnega tekmovanja. Ponosni smo, da so postali še uradni partner ženskega EP, saj je to korak naprej v razvoju ženske igre,« je ob sklenitvi pogodbe dejal Generalni sekretar EHF Martin Hausleitner.

Žal pa finančni vidik nove pogodbe med Gorenjem, Evropsko rokometno zvezo EHF in agencijo Infront Sports & Media ostaja poslovna skrivnost, saj o znesku v sporočilu za javnost niso razkrili prav ničesar. Naslednje moško EP bo sicer potekalo v Nemčiji med 10. in 28. januarjem 2024. Prihodnje EP v rokometu za ženske bodo skupaj gostile Avstrija, Madžarska in Švica, na sporedu pa bo med 28. novembrom in 15. decembrom 2024.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.