Naslovnica Gospodarstvo Globalni Logistični Sistemi se širijo, promet pa narašča

Globalni Logistični Sistemi se širijo, promet pa narašča

Avtor: Spletno Uredništvo

Iz podjetja GLS Slovenija so sporočili, da je njihova matična družba General Logistics Systems B.V. (GLS) kupila špansko podjetje za ekspresno dostavo paketov Redyser Transporte. Redyser bo tako še dodatno obogatil obstoječo ponudbo GLS na notranjem španskem trgu in le še okrepil položaj GLS kot drugega največjega omrežja za ekspresne dostave paketov v Španiji, ki si ga je zagotovil po nakupu podjetja ASM Transporte Urgente junija 2016.

gls

Dostavna družba General Logistic Systems je lani ustvarila kar za 2.500.000.000 evrov prometa (foto: gls-group.eu)

 

Skupina GLS, General Logistics Systems B.V. (s sedežem v Amsterdamu), opravlja storitve dostave paketov za več kot 270.000 strank po Evropi, ki jih dopolnjuje z logističnimi rešitvami in storitvami ekspresne dostave. S hčerinskimi družbami in partnerji je skupina zgradila omrežje, ki trenutno obsega 41 evropskih držav in sedem ameriških zveznih držav ter je globalno povezana preko pogodbenih dogovorov.

Podjetje Redyser, ki ima sedež v španskem mestu Murcia, pa ustvarja največji delež poslovanja na področju ekspresne dostave paketov s približno 14 milijoni paketov letno. Vzpostavljeno ima omrežje, ki obsega več kot 200 agencij in franšiz ter deluje na 12 točkah po največjih španskih mestih. Celotno plačano nadomestilo za 100-odstotni delež delnic podjetja Redyser znaša 16,5 milijona evrov. Redyser je lani ustvaril za približno 45 milijonov evrov prihodkov. 

Rico Back, izvršni direktor Skupine GLS, je ob tem dejal: “Po uspešni pridobitvi in integraciji podjetja ASM zdaj tudi Redyser podpira našo strategijo povečanja in rasti obstoječih podjetij na ključnih trgih. Pri tem bo Redyser omogočil GLS, da ponudi širši izbor storitev na trgu in tudi razširi prisotnost. Redyserjeve stranke pa bodo deležne prednosti, ki jih prinaša močno evropsko omrežje.” 

GLS sicer razpolaga z več kot 70 sortirnimi centri in 1000 skladišči.  V poslovnem letu 2016/17 je GLS ustvaril promet v višini 2,5 milijarde evrov

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.