Naslovnica Šport Odbojka na snegu že na olimpijskih igrah v Pjongčangu

Odbojka na snegu že na olimpijskih igrah v Pjongčangu

Avtor: Spletno Uredništvo

Odbojka na snegu želi pridobiti na popularnosti in ena najboljših priložnosti za to so Olimpijske igre. Tako se bo nova, zimska inačica priljubljenega športa, ki se je dolsej izvajal predvsem v dvoranah in tudi na mivki, prihodnji teden predstavila v južnokorejskem Pjongčangu. V tem južnokorejskem mestecu se namreč v petek začenjajo 23. zimske olimpijske igre.  

odbojka na sneguZanimivo bo videti, kako se bodo odbojkarji, ki običajno nastopajo v kopalkah na vroči mivki, znašli v zimskih oblačilih, mrazu in snegu (foto:CEV/odbojka.si)

 

Čez nekaj dni v bodo v okviru promocijske tekme odbojke na snegu na zimskih olimpijskih igrah v Pjongčangu nastopili zvezdniki svetovne odbojke. Nekdanji odlični brazilski odbojkar Giba, njegov rojak Emanuel, sicer trikratni olimpijski prvak v odbojki na mivki, najboljša kitajska odbojkarica na mivki, Xue Chen, nekdanja evropska prvaka v odbojki na mivki, Stefanie Schwaiger in Nikolas Berger ter južnokorejski odbojkar Kim Yeon-Koung, najkoristnejši igralec na olimpijskih igrah v Londonu – to so imena, ki se bodo 14. februarja zbrala v Pjongčangu in skozi ekshibicijski obračun širši svetovni javnosti prvič predstavila odbojko na snegu.

»Navdušeni smo nad dejstvom, da se nam je ponudila priložnost, da odbojko na snegu predstavimo članom olimpijske družine, športnim funkcionarjem, ljubiteljem športa in predstavnikom medijev. Prepričan sem, da jih bo odbojka na snegu, ki se po vsem svetu izjemno hitro razvija, navdušila. Vesel sem, da bo tekma potekala pred avstrijsko hišo v Pjongčangu, saj je prav Avstrija ena od gonilnih sil odbojke na snegu,« je tudi za spletno stran Odbojkarske zveze Slovenije povedal predsednik Evropske odbojkarske zveze CEV, Aleksandar Boričić.

Odbojka na snegu ima vse več privržencev tudi v Sloveniji, kjer se je prvi turnir odvijal že leta 2011 na Rogli, 4. marca pa bo v Žireh na sporedu še prvo državno prvenstvo doslej. Slednje bo najboljši dvojici v ženski in moški konkurenci popeljalo na evropsko prvenstvo, ki ga bo od 23. do 25. marca gostil avstrijski Wagrain-Kleinarl.

Državna prvenstva bodo v letu 2018 sicer potekala že v sedemnajstih evropskih državah, na še višji ravni pa bo odbojko na snegu moč spremljati 10. in 11. marca v Kranjski Gori, kjer bo potekal turnir evropske serije, z uradnim nazivom CEV European Snow Volleyball Tour Kranjska Gora presented by Sberbank. Evropska karavana se bo v Sloveniji sicer ustavila že drugič, saj so najboljši odbojkarice in odbojkarji na Snežni plaži navduševali že lani, ko so se navdušenci lahko razveselili zmage slovenske dvojice Tadej Boženk- Danijel Pokeršnik, pri dekletih pa sta bili najuspešnejši Čehinji Anna Dostalova in Michaela Knoblochova.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.