Naslovnica Gospodarstvo Globalna digitalna kampanja STO s poudarkom na Dirki po Franciji

Globalna digitalna kampanja STO s poudarkom na Dirki po Franciji

Avtor: Spletno Uredništvo
Slovenska turistična organizacija (STO) bo letos in prihodnje leto naslednje leto v 20 državah izvajala enega svojih najpomembnejših tržno-komunikacijskih projektov. Gre za globalno digitalno kampanjo ‘I Feel Slovenia. My Way.’, ki govori o trajnosti, zelenem turizmu in butičnih doživetij po meri posameznika, poteka pa prek posebnih oglasov na družbenih omrežjih in Google platformah.
Globalna digitalna kampanja STO s poudarkom na Dirki po Franciji

Globalna digitalna kampanja STO je posebej intenzivna med Dirko po Franciji (foto: STO)

Slovenska turistična organizacija (STO) je sporočila, da bo njena svetovna digitalna kampanja ‘I Feel Slovenia. My Way.’, ki se je začela julija, potekala vse do konca leta in se tudi neprekinjeno nadaljevala do konca meseca maja prihodnjega leta 2023. Kampanja poudarja trajnostni vidik, zeleni turizem in butična doživetja v Sloveniji, poteka pa prek posebno kakovostnih ‘kreativ’ oglasov na družbenih omrežjih in tudi na Google platformah.

»S kampanjo izpostavljamo pet krovnih turističnih produktov: aktivnosti v naravi, zdravje in dobro počutje, kultura in zgodovinska mesta, gastronomija in industrija srečanj in zasledujemo cilj povečanja prepoznavnosti in ugleda Slovenije kot butične, varne in zelene destinacije za edinstvena doživetja,« so pojasnili s STO, ker pa so poleg tega poskrbeli za posebne oglaševalske pakete v sodelovanju s Twitterjem in z organizatorji Dirke po Franciji na spletni strani dirke.  

S tem delom kampanje so posebej aktivni prav sedaj, ko poteka zadnji teden Dirke po Franciji. Skupno naj bi od pričetka do konca preizkušnje Tour de France dosegli več kot 5 milijonov ogledov na trgih Nemčije, Švice, Avstrije, Italije, Madžarske, Češke, Poljske, Slovaške, Belgije, Nizozemske, Luxemburga, Francije, Španije, Hrvaške, Srbije, ZK, ZDA in Kanade. Jutri (20. julija) pa bodo na kanalu ‘YouTube Masthead’ ves dan promovirali Slovenijo s posebnim videom.

»Ciljne skupine, ki jih nagovarjamo z digitalno kampanjo, so definirane na podlagi aktualnih interesov, demografije in potreb trgov. Temeljni cilj globalne digitalne kampanje je povečanje turističnega obiska Slovenije skozi celo leto. STO je tudi v letošnjem letu pripravila digitalno kampanjo v tesnem sodelovanju s slovenskim turističnim gospodarstvom ter produktnimi združenji,« so še dodali s STO.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.