Naslovnica Gospodarstvo Gastronomija in kultura bosta slovenska aduta v Berlinu

Gastronomija in kultura bosta slovenska aduta v Berlinu

Avtor: Spletno Uredništvo

Slovenija se bo v naslednjih dneh predstavila na turistični borzi ITB Berlin 2019. Rdeča nit letošnje slovenske predstavitve bosta kultura in gastronomija, zasnovani v skladu z osveženo krovno kreativno rešitvijo »I FEEL SLOVENIA. #MY WAY.«.

 
Slovenija se bo letos v Berlinu predstavila s kulturo in s kulinariko (foto: arhiv STO/Nea Culpa d.o.o.)

 

Slovenski turizem se bo pod okriljem Slovenske turistične organizacije (STO) med 6. in 10. marcem predstavil na mednarodni turistični borzi ITB Berlin 2019. Ta borza se po pomenu in velikosti uvršča v vrh mednarodnih turističnih borz, predstavlja pa stičišče turistične ponudbe in povpraševanja na globalni ravni. Borzni prostor in spremljevalnimi dogodki predstavljajo celoten produktni spekter turistične industrije ter se hkrati osredotoča na aktualne trende v turizmu.

Slovenija in slovenski turizem se bosta na borzi ITB Berlin 2019 v organizaciji Slovenske turistične organizacije (STO) predstavila na že kar tradicionalni lokaciji, na stojnici ‘I FEEL SLOVENIA’, na kar 248m2, v hali 17 (št. stojnice 109). Prva rdeča nit slovenske predstavitve bo kultura. Osrednja pozornost bo namenjena Kobilarni Lipica, ki je najstarejša kobilarna v Evropi s kontinuirano vzrejo iste pasme konj in je obenem izvorna kobilarna lipicanca.

S tem ima izjemen pomen za slovensko kulturno in naravno dediščino. Prav tako bo poseben poudarek na slovenski gastronomski ponudbi, v luči napovedi  Slovenije – Evropske gastronomske regije (ERG) leta 2021. Obe temi bosta predstavljeni v okviru osveženega krovnega propagandnega slogana »I FEEL SLOVENIA. #MY WAY.«, ki v ospredje postavlja pristna slovenska doživetja z višjo dodano vrednostjo.

Borze se bosta udeležila tudi minister za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT) Zdravko Počivalšek in direktorica STO, mag. Maja Pak, svojo ponudbo pa bo na individualnih sestankih predstavljalo kar 35 slovenskih podjetij. Nemški trg je sicer eden od ključnih in tradicionalno pomembnih trgov slovenskega turizma. V lanskem letu so tako zabeležili izredno rast turistov iz Nemčije, ki so ustvarili tudi največ prenočitev med vsemi tujimi gosti, in sicer skoraj 1,36 milijona.

Glede števila prihodov pa so bili s Nemci 506.080 na drugem mestu med tujimi gosti. Velja še dodati, da je lani na borzi v bavarski prestolnici Berlinu sodelovalo 10.000 razstavljavcev iz več kot 180 držav in 5 kontinentov. V nekaj dneh je turistično borzo IBT Berlin obiskalo kar 160.000 obiskovalcev, od tega 110.000 poslovnih obiskovalcev.

Na spletni strani STO slovenia.info so zapisali še, da borza ponuja ogromno obsejemskih aktivnosti – od predavanj o aktualnih temah iz potovalne industrije do hitrega mreženja (t.i. Speed Networking) med zainteresiranim povpraševanjem in razstavljavci ter drugih zanimivih aktivnosti.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.