Naslovnica Šport Gajser se je vrnil, drama v Kataloniji, Max pa za zgodovino

Gajser se je vrnil, drama v Kataloniji, Max pa za zgodovino

Avtor: Spletno Uredništvo
Zadnji konec tedna so slovenski ljubitelji avto moto športov lahko res izdatno uživali, saj so bile na sporedu dirke v vseh razredih svetovnega prvenstva v motociklizmu, dirka v Formuli 1 in tudi v motokrosu, kjer je na Veliki nagradi Turčije zmagal večkratni svetovni prvak Tim Gajser.
Gajser se je vrnil, drama v Kataloniji, Max pa za zgodovino

Izjemna fotografija z VN Turčije, ko Tim Gajser leti s skoraj vodoravno obrnjenim motorjem (foto: FB Tim Gajser)

Veliko nagrado Turčije v motokrostističnem elitnem razredu MXGP je včeraj dobil povratnik po poškodbi Tim Gajser. Zanj je bila to prva zmaga potem, ko si je že pozimi, tik pred začetkom nove sezone svetovnega prvenstva, zlomil nogo. Tim je rabil več mesecev, da je uspešno okreval po poškodbi, poleg tega pa je potreboval še nekaj časa, da je prišel spet v zanj značilno vrhunsko formo, ki ga je krasila skoraj vso kariero.

Večkratni svetovni prvak iz Slovenije je včeraj dobro izkoristil težave vodilnega v svetovnem prvenstvu Jorgea Prada, tako da je bil v prvi vožnji drugi, v drugi pa je zmagal. Prav v drugi vožnji je Tim znova pokazal vso svoje mojstrstvo, saj je med dirko kar nerodno padel, se vseeno takoj pobral in tudi hitro spet povišal prednost pred najbližjimi zasledovalci, tako da je na koncu zmagal brez težav.

Slovenski ljubitelji avto moto športov pa so lahko konec tedna uživali tudi v dirkah vseh razredov svetovnega prvenstva v motociklizmu na VN Katalonije. Tam sta se na koncu zgodovinske dvojne zmage v razredu MotoGP razveselila voznika Aprilie Aleix Espargero in Maverick Vinales, dirka pa bo ostala v spominu po padcih obeh tovarniških voznikov Ducatija že v prvih dveh ovinkih. Pri tem si je Enea Bastianini, ki je tudi povzročil padec več dirkačev, zlomil roko in nogo.

Svetovni prvak Francesco Bagnaia, katerega je po navidezno zelo nevarnem padcu za nameček še povozil za njim vozeči Brad Binder, pa jo je s precej sreče odnesel brez zlomov, čeprav je bil ves potolčen. Le v Formuli 1 je bilo tudi ta konec tedna vse po starem. Svetovni prvak Max Verstappen je namreč v Monzi dobil še deseto (10!) Veliko nagrado zapored, kar doslej še ni uspelo nikomur v zgodovini F1.

Sicer pa sta do konca sezone 2023 v svetovnem prvenstvu v motokrosu na vrsti le še dve dirki – VN Vietnama 17. septembra in VN Velike Britanije 1. oktobra. Cestni motociklisti v razredu MotoGP se na jeklene konjičke vračajo že ta konec tedna v italijanskem Misanu (brez polomljenega Bastininija, a skoraj zagotovo bo nastopil tudi vodilni v skupnem seštevku SP Bagnaia). Formula 1 pa se vrača 17. septembra s spektakularno nočno dirko za VN Singapurja.

 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.