Naslovnica Šport Francoski asfalt je spet premagal Primoža Rogliča

Francoski asfalt je spet premagal Primoža Rogliča

Avtor: Spletno Uredništvo
Slovenski kolesarski šampion Primož Roglič danes ni začel 15. etape Dirke po Franciji, ampak je sporočil, da se zaradi poškodb tudi letos predčasno umika z najbolj prestižne kolesarske dirke na svetu.
Francoski asfalt je spet premagal Primoža Rogliča

Primož Roglič je bil tik pred začetkom letošnje Dirke po Franciji dobro razpoložen (foto: FB Jumbo Visma)

Lani je bila za Primoža Rogliča na Dirki po Franciji usodna gledalka s transparentom, letos pa voznik motocikla francoske televizije, ki je v peti etapi na enem od ozkih krožišč zadel balo sena in jo premaknil na vozni pas. Tam je nato hudo padla trojica kolesarjev, med katero je bil tudi Primož Roglič. Slednji si je izpahnil ramo, si jo kar sam namestil nazaj in se vrnil v dirko. Vendar pa poškodovani Primož zaradi bolečin ni več mogel voziti na polno.

Sicer je Roglič na Touru pogumno vzdržal še deset dni, se v tem času podredil potrebam ekipe in pomagal Dancu Jonasu Vingegaardu do rumene majice vodilnega v skupnem seštevku. A je bilo očitno, da to ni več tisti pravi Primož, da ne more za daljši čas držati najvišjih obratov. Nazadnje so ogromen zaostanek v skupnem seštevku, hud vročinski val in predvsem dolgotrajne bolečine botrovale k odločitvi, da danes raje odstopi.

 »Da bi se moje poškodbe lahko primerno zacelile, smo se odločili, da danes ne bom startal. Ponosen sem na svoj prispevek k trenutni lestvici in verjamem, da bo ekipa uresničila naše rumeno-zelene ambicije. Hvala vsem za vašo veliko podporo,« je ob odstopu za družbena omrežja svojega moštva Jumbo Visma povedal Roglič. Slednji ima sicer pogodbo z nizozemsko ekipo vse do leta 2025.

 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.