Naslovnica Šport Flavio Briatore se vrača v Formulo 1, da bi rešil težave moštva Alpine

Flavio Briatore se vrača v Formulo 1, da bi rešil težave moštva Alpine

Avtor: Spletno Uredništvo
Med vikendom, ki ga zaznamuje Velika nagrada Španije, je v svetu Formule 1 pošteno završalo. Moštvo Alpine je namreč oznanilo, da je za svojega novega izvršnega svetovalca imenovala Italijana Flavia Briatoreja. Briatore je sicer kot vodja moštva osvojil 4 naslove svetovnega prvaka, ljubiteljem tega športa pa je bolj ostal v spominu po aferah in procesih.
Flavio Briatore se vrača v Formulo 1, da bi rešil težave moštva Alpine

Briatore se je v zadnjih letih posvečal predvsem turistični ponudbi za najbogatejše (foto: FB Flavio Briatore)

Za mnoge kontroverzni italijanski poslovnež in bogataš Flavio Briatore se uradno vrača v formulo 1, potem ko ga je ekipa Alpine (nekdanji Renault) včeraj imenovala za svojega novega izvršnega svetovalca. Briatore je bil v preteklosti najprej 7 let šef ekipe Benetton, kjer je z mladim talentom Michaelom Schumacherjem osvojil dva naslova svetovnega prvaka (leta 1994 in 1995) ter temu dodal še en konstruktorski naslov.

Potem je zapustil Bennetton in se nekaj let kasneje spet vrnil v ekipo, ki jo je medtem prevzel Renault. Z Renaultom, ki je predhodno Benettonu dobavljal motorje, je nato osvojil še dva prvi mesti v konkurenci voznikov s Fernandom Alonsom (leti 2005 in 2006). Čeprav je bil v ljubezenskih zvezah z Naomi Campbell, Heidi Klum in Evo Herzigovo, je bolj ostal v spominu po ‘aferi Piquet oz. Crashgate’ in več procesih zaradi domnevnih finančnih malverzacij.

Povsod je pa bil na koncu oproščen. “Ekipa BWT Alpine F1 lahko potrdi, da je izvršni direktor skupine Renault Luca de Meo imenoval Flavia Briatoreja za svojega izvršnega svetovalca za oddelek Formule 1,” so včeraj zapisali v kratkem medijskem obvestilu francoskega moštva in dodali, da se bo Italijan posvečal iskanju vrhunskih mladih voznikov, težavam obstoječega projekta Alpine F 1 z analizo sedanje strukture ter svetovanju o različnih strateških zadevah.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.