Naslovnica Slovenija Evo ti preprosto in slastno kosilo

Evo ti preprosto in slastno kosilo

Avtor: Spletno Uredništvo
Ta teden se v Ljubljani obeta dogodek, ki bo izjemno lepo povezal kulturo in kulinariko. Slovenski kuhar, bloger in ustvarjalec receptov za vse priložnosti Sašo Šketa bo namreč v knjigarni Celjske Mohorjeve družbe predstavil svojo sveže izdano knjigo ‘Evo ti kosilo’.
Evo ti preprosto in slastno kosilo

Knjiga ‘Evo ti kosilo’ je tudi že v prodaji (foto: FB sketa.si)

V četrtek 27. oktobra se ob 11. uri v knjigarni Celjske Mohorjeve družbe na Nazorjevi ul. 1 v Ljubljani napoveduje zanimiv dogodek, na katere se bosta prepletali kultura in slovenska kulinarika. Kuhar, bloger in ustvarjalec receptov za vse priložnosti Sašo Šketa bo namreč predstavil svojo najnovejšo kuharsko knjigo, ki nosi naslov ‘Evo ti kosilo’. Predstavitveni pogovor z avtorjem bo sicer vodila urednica Celjske Mohorjeve družbe Saška Ocvirk.

Sašo pa ne bo edini gost, saj mu bo tudi na tej tiskovni konferenci na pomoč priskočila njegova žena Neža Šketa, ki je nepogrešljiva pri Sašovem kulinaričnem ustvarjanju. Celoten dogodek sodi v sklop kulturnih dejavnosti v knjigarni, ki jih sofinancira Javna agencija za knjigo RS, ker pa govoriti na dolgo in široko o hrani pogosto povzroči akutno lakoto, bo po uradnem delu sledilo še druženje ob prigrizkih.

»Včasih je pač težak dan v službi. Včasih nimamo pojma, kako za domačo mizo ustvariti red. Včasih se pojavijo obiski, ko jih najmanj pričakujemo. In včasih bi res radi na koga naredili vtis …In kdo bi si mislil, koliko vsakdanjih življenjskih zagat rešijo tri preproste besede: Evo ti kosilo,« pa je o vsakodnevnem ozadju, ki je botrovalo k nastanku te najnovejše knjižne publikacije, povedal Sašo Šketa.

In kaj vse naj bi se skrivalo v novi kuharski knjigi? Številni recepti, predvsem preprosti in praktični recepti, tako za hitre obroke med delovnim tednom, kot za prijateljska druženja ob koncih tedna in za praznična gurmanska kosila. Poleg tega se avtor s svojimi recepturami sprehaja od uveljavljenih klasik pa vse do nepričakovanih a slastnih eksotičnih raziskovanj. Sašo pa je tudi priznal, da je za naslov te knjige in tudi za njegovo ljubezen do knjig ‘kriva’ njegova mama.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.