Naslovnica Šport Evakuacija boksov v Imoli, Pirelli z novimi gumami za dež

Evakuacija boksov v Imoli, Pirelli z novimi gumami za dež

Avtor: Spletno Uredništvo
Za ta konec tedna je v italijanski Imoli predvidena 6. dirka sezone 2023 v Formuli 1, a so se stvari zaradi slabega vremena precej zapletle. Izjemno močne padavine so namreč danes organizatorje prisilile celo v evakuacijo dirkališča. Zanimivo, dobavitelj pnevmatik za F 1 Pirelli pa je prav za ta konec tedna predvidel testiranje novih gum za dež.
Autodromo Enzo e Dino Ferrari di Imola

Dež v Imoli lani avgusta na enem od dogodkov s starejšimi bolidi (foto: FB Autodromo Enzo e Dino Ferrari di Imola)

Podobno kot vzhodno Slovenijo močno deževje že nekaj dni ogroža tudi osrednjo Italijo. Poplave se vrstijo predvsem na jadranski strani Italije v pokrajini Marche in tudi v pokrajini Reggio Emilia. Prav v tej regiji pa bi morali ta teden gostiti obisk karavane svetovnega prvenstva Formule 1, saj je na slavnem dirkališču v Imoli na sporedu šesta preizkušnja sezone. Vendar so se stvari zaradi izjemnih padavin glede danes precej zakomplicirale.

Zaradi močnega dežja, objavljenega rdečega alarma in zelo slabe napovedi za naslednjih 24 ur so morali namreč danes popoldan ukazati evakuacijo dirkališča. Skrbi je povzročil predvsem narasli vodostaj lokalne reke Santerno, ki sicer teče manj kot 50 metrov od startno-ciljne črte in je po nekaterih delih dirkališča, poimenovanega po Dinu in Enzu Ferrariju, breg te reke še precej bližje stezi.

Sicer italijanski mediji pravijo, da glede kvalifikacij in same Velike nagrade Reggio Emilie ne bi smelo biti bojazni, saj naj bi do petka deževje prenehalo, prav tako naj bi bil do tedaj tudi že preklican rdeči vremenski alarm. Prav tako trdijo, da ne bi smelo biti prav nobenih zapletov glede prihodov ekip v Imolo.

Ker se v vsaki negativni zgodbi vedno najde tudi kaj pozitivnega, pa so dežne razmere prišle kot naročene za dobavitelja pnevmatik za Formulo 1. Italijansko podjetje Pirelli je namreč prav za ta konec tedna načrtovalo, da bi vse ekipe v Imoli preizkusile nove pnevmatike za dež.

OPOMBA: Manj kot 24 ur po objavi tega članka pa so morali Veliko nagrado Emilie Romagne zaradi poslabšanja razmer v širši regiji  dokončno odpovedati! Nove padavine so namreč povzročile pravi kaos na cestah osrednje Italije, saj so bili poplavljeni tudi nekateri predeli glavne italijanske avtocestne osi sever-jug.  

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.