Naslovnica Šport Euro 2024 se začenja, reprezentanca Slovenije je pripravljena

Euro 2024 se začenja, reprezentanca Slovenije je pripravljena

Avtor: Spletno Uredništvo
Zvečer se v Münchnu začenja težko pričakovano Evropsko nogometno prvenstvo. Otvorili ga bosta izbrani vrsti Nemčije in Škotske in sicer ob 21. uri. Po dolgem premoru bo na EP zaigrala tudi slovenska nogometna reprezentanca. Slovenija bo prvo tekmo odigrala v nedeljo, ko se bo ob 18. uri srečala z Dansko.
Euro 2024 se začenja, reprezentanca Slovenije je pripravljena

Skupine Evropskega nogometnega prvenstva 2024 (foto: FB Uefa)

Sedemnajsto Evropsko nogometno prvenstvo se na prvi pogled zdi najbolj nepredvidljivo doslej. Sicer naslov evropskega prvaka brani Italija, ki pa ji tokrat nihče ne pripisuje vlogo prvega favorita. Prav nasprotno pa velja za gostiteljico Nemčijo, ki skupaj s Španijo, Francijo običajno vedno napoveduje naskok na vrh. Od ostalih bi lahko najbrž v zaključne boje uvrstile predvsem še Hrvaška, Nizozemska in Belgija. Veliko jih med favorite uvršča Anglijo, čeprav že desetletja ni osvojila ničesar.

Tudi Portugalska z veteranom Ronaldom bo zelo trd oreh, čeprav jo ponavadi tarejo težave glede doseganja golov. Po zelo dolgem premoru, ki je trajal kar 24 let, se je na Evropsko prvenstvo uvrstila tudi Slovenija, ki bo svojo prvo tekmo v Nemčiji odigrala v nedeljo, ko se bo ob 18. uri v Stuttgartu pomerila z Dansko. Sledili bosta še tekmi v Münchnu proti Srbiji (četrtek, 20. junija, ob 15. uri ) in v Kölnu proti Angliji (torek, 25. junija, ob 21. uri).

Za Slovenijo je skupina C kar težka, a po drugi strani nihče od naših nasprotnikov ni nepremagljiv. Vseeno pa bodo morali fantje selektorja Matjaža Keka najbrž ‘igrati kot Real’ – previdno, zbrano, pametno in brez zaletavanja. Nogometašem druge ekipe se ne sme puščati prostora, ob tem pa bo potrebno prežati na lastne priložnosti iz protinapadov in prekinitev, kjer bi talent najnevarnejšega slovenskega napadalca Benjamina Šeška lahko odločal tekme v našo korist.

Ljubitelje nogometa čakajo naporni tedni, saj bo na tem EP, kjer je v prvi fazi tekmovanja 24 reprezentanc razdeljenih v 6 skupin, na sporedu kar 51 tekem. V drugi del EP se bosta iz vsake skupine neposredno uvrstili prvo in drugouvrščena ekipa, poleg njih pa bodo napredovala tudi 4 najboljša tretjeuvrščena moštva. V Nemčiji pa bo na tribunah tudi armada slovenskih navijačev, s čemer se bodo možnosti naše reprezentance za preboj naprej še malce povečale.  

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.