Naslovnica Kronika Enajst mrtvih v zadnjih dveh tednih in poziv vsem voznikom

Enajst mrtvih v zadnjih dveh tednih in poziv vsem voznikom

Avtor: Spletno Uredništvo
Policija pred prihajajočim koncem tedna, ko je na slovenskih cestah spet moč pričakovati večji naval turistov, opozarja, da so se že na začetku poletne sezone prometno-varnostne razmere na slovenskih cesta opazno poslabšale. V zadnjih dveh tednih je namreč v prometnih nesrečah na slovenskih cestah umrlo že 11 ljudi. Zato se vse voznike najrazličnejših vrst vozil poziva k bolj odgovorni vožnji.
Enajst mrtvih v zadnjih dveh tednih in poziv vsem voznikom

Kje se skriva edini kolesar na tej fotografiji? (foto: SJ)

Spet se bliža konec tedna, ko bo na slovenskih cestah kraljevala ogromna prometna gneča. Šolske počitnice so se namreč komaj začele, tako domači kot tuji turisti pa se letos bolj množično odpravljajo na dopuste že v tem začetnem delu poletja. Najbrž mnoge skrbi vnovičen narast okužb s Covidom, zato se bi radi izognili morebitnim omejitvam, ki se spet napovedujejo za zaključni del poletja in za jesen.

Kakorkoli – moč je pričakovati nov velik naval turistov na slovenskih cestah, zato Policija opozarja, da so se že na začetku poletne sezone prometno-varnostne razmere na slovenskih cesta opazno poslabšale. »Naše ceste so pogosto polne, zaradi gneče ali nesreč pa nastajajo tudi zastoji. V policiji zato opozarjamo na večjo strpnost in previdnost na cestah, saj lahko visoke temperature, še posebej v kombinaciji z zastoji, vplivajo na zbranost voznikov.

V zadnjih dveh tednih je v prometnih nesrečah na slovenskih cestah umrlo 11 udeležencev cestnega prometa, 7 jih je prometno nesrečo tudi povzročilo. Umrli so 4 vozniki osebnega avtomobila, 3 kolesarji, 2 voznika enoslednega motornega vozila in voznik delovnega stroja ter potnik v osebnem avtomobilu,« so tragično bilanco uvoda v letošnje poletje podrobneje predstavili s slovenske Policije.

Strokovnjaki za cestno-prometno varnost povečanje števila nesreč v poletnem času pripisujejo tudi utrujenosti voznikov in vročini. Policija je vse udeležence v prometu posebej spomnila na množice motoristov, kolesarjev in voznikov električnih skirojev, ki se poleti pojavijo na vseh mogočih cestnih površinah. Voznike motorjev, koles in električnih skirojev pa je posebej pozvala k odgovorni, neagresivni in previdni vožnji ter k uporabi zaščitnih čelad.

Sicer policisti tokrat niso omenili vzdrževalnih del na slovenskih cestah, barvanja talnih označb na cestiščih, gradnje novih križišč in raznoraznih lokalnih prometnih omejitev. Vse to namreč še dodatno povečuje gnečo na cestah in dviga pritisk tako lokalnemu prebivalstvu kot tudi obiskovalcem.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.