Naslovnica Šport Ekipa Tadeja Pogačarja je že pričela priprave na naslednjo sezono

Ekipa Tadeja Pogačarja je že pričela priprave na naslednjo sezono

Avtor: Spletno Uredništvo
Kolesarsko moštvo slovenskega asa Tadeja Pogačarja UAE Team Emirates je v soboto pričelo priprave na sezono 2023. Prvi del priprav bo potekal v Španiji in sicer v bližini mesta Alicante na vzhodni španski obali vse do 21. decembra.
Ekipa Tadeja Pogačarja je že pričela priprave na naslednjo sezono

Tako je Tadej Pogačar zmagal na svojem zadnjem nastopu letos – Dirki po Lombardiji (foto: uaeteamemirates.com)

Sezona 2022 je bila sicer za ekipo UAE Team Emirates najuspešnejša doslej, saj so skupno zbrali kar 48 zmag. Vendar pa se prvemu zvezdniku moštva Tadeju Pogačarju zadnja tekmovalna sezona ni najbolj posrečila. Predvsem zato, ker po dveh zaporednih zmagah ni dobil še tretje Dirke po Franciji. Nedvomno si vsi navijači Tadeja želijo, da bi bilo prihodnje leto drugače in da bi tudi na Touru Pogačar spet pometel z vso konkurenco.

Zato je razumljivo, da si želi Ekipa UAE Team Emirates pripraviti čim boljše temelje za leto 2023. Tako so se člani moštva v soboto zbrali na predsezonskem vadbenem taboru v La Nucia Hills, ki se nahaja na vzhodni obali Španije, kakih 40 kilometrov severovzhodno od Alicantejea. Tu bodo ostali vse do 21. decembra, pripravljali se bodo na prvo januarsko dirko ‘Tour Down Under’, ki bo v Avstraliji na sporedu med 17. in 22. januarjem.

Sicer ni nujno, da bo tudi Tadej Pogačar sodeloval na tej preizkušnji v Avstraliji, saj so njegove prioritete vezane na pomembnejše spomladanske dirke na evropskih tleh in na Dirko po Emiratih, ki je domača dirka njegovega moštva. Morda bo kaj več znanega že danes, ko bo moštvo UAE Team Emirates gostilo medijski dan, na katerem bodo mediji z vsega sveta videli tudi predstavitev novega cestnega kolesa znamke Colnago.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.