Naslovnica Šport E-športna zveza Slovenije je nova članica Olimpijskega komiteja Slovenije

E-športna zveza Slovenije je nova članica Olimpijskega komiteja Slovenije

Avtor: Spletno Uredništvo
E-športi so v zadnjem desetletju doživeli nesluten razvoj in tudi v Sloveniji so se morali temu primerno organizirati. Zato je bila najprej ustanovljena E-športna zveze Slovenije, sedaj pa je ta zveza že naredila svoj najbolj pomemben korak in postala članica Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenja športnih zvez.
E-športna zveza Slovenije je nova članica Olimpijskega komiteja Slovenije

Tudi v e-športnih se najde kakšen vrhunski slovenski talent, npr. dirkač Luka Zavišič (foto: FB Luka Zavišič)

E-športna zveza Slovenije je bila uradno registrirana šele konec meseca avgusta leta 2020, vendar je v kratkem času napravila nekaj velikih korakov naprej. Zadnji od teh je tudi najpomembnejši, saj so se e-športi polnopravno pridružili slovenski olimpijski družini. E-športna zveza Slovenije (EŠZS) je namreč pravkar postala članica Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenja športnih zvez (OKS).

OKS je temeljna organizacija na področju športa v Republiki Sloveniji, na EŠZS pa so lahko upravičeno zadovoljni, saj je to veliko priznanje za vse dosedanje napore. »Ponosni smo, da je organizacija s tako bogato tradicijo in ugledom prepoznala trdo delo EŠZS na razvoju e-športa v naši državi. Gre za zgodovinski dogodek, saj je slovenski olimpijski komite eden izmed prvih v Evropi in tudi na svetu, ki je sprejel v članstvo E-športno zvezo.

S tem Slovenija in slovenski e-šport vstopata v vlogo vodilnih športnih organizacij, ki zgolj ne sledijo le svetovnim športnim trendom, ampak jih celo narekujejo,« pravijo na EŠZS, kjer se zavedajo, da sprejem v družino OKS prinaša veliko odgovornost in nove dolžnosti. Sedaj so se namreč e-športni povsem izenačili z vsemi ostalimi športi, kar sicer prinaša malce konkurence, a predvsem zahteva primerno visoko raven delovanja zveze.

No, pa tudi kakšno medaljo z največjih tekmovanj lahko pričakujemo. Tako je na primer e-voznik Luka Zavišič prve dni meseca maja zmagal najvišje rangirano e-dirko Gran Turismo svetovnega prvenstva na slavni stezi v japonski Suzuki, kjer je premagal vse ostale najboljše voznike na svetu – tudi svetovnega prvaka in olimpijskega prvaka.

 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.