Naslovnica Šport Dve presenečenji na seznamu selektorja Keka

Dve presenečenji na seznamu selektorja Keka

Avtor: Spletno Uredništvo
Selektor Matjaž Kek je danes na Brdu pri Kranju predstavil seznam nogometašev, ki jih je povabil v slovensko reprezentanco za prijateljski tekmi proti Romuniji in Črni gori. Na spisku sta dve presenečenji in sicer sta to napadalec Andres Vombergar ter vratar Matevž Vidovšek.
Dve presenečenji na seznamu selektorja Keka

Grafični prikaz najnovejšega seznama slovenskih nogometnih reprezentantov (foto: nzs.si)

Selektor slovenske članske nogometne reprezentance Matjaž Kek je danes v tradicionalni bazi naše izbrane vrste na Brdu pri Kranju javnosti razkril seznam nogometašev, ki jih je povabil v vrste reprezentance za prihajajoči prijateljski tekmi proti Romuniji in proti Črni gori. Novosti na seznamu sta nekdanji napadalec ljubljanske Olimpije Andres Vombergar ter sedanji vratar Olimpije Matevž Vidovšek.

Vratar ljubljanskega kluba je bil vpoklican zaradi zdravstvenih težav Jana Oblaka, Vida Belca in Igorja Vekića, nekdanji napadalec Andres Vombergar pa zaradi dobrih predstav in zadetkov pri argentinskem prvoligašu San Lorenzu (za ta klub navija celo papež Frančišek, ki plačuje tudi članarino). Kek si je ogledal nekaj tekem Vombergarja in se na lastne oči prepričal o tem, kako zahtevna je prva argentinska liga.

“Govori se o (slabši) kakovosti argentinske lige v primerjavi z nekaterimi evropskimi. Toda gre za strašen ritem, agresivnost in če v takšni ligi opozoriš nase v ekipi, ki je v zgornjem delu lestvice, potem je to nekaj pravega,” je na tiskovni konferenci povedal Kek in razkril, da je bil ‘Andrejček’ navdušen nad povabilom v reprezentanco. Dodal je še, da na teh dve prijateljskih tekmah pričakuje motivacijo, agresivnost in hkrati tudi disciplini v igri.

Slovenija se bo z Romunijo srečala v četrtek 17. novembra ob 17.30 in sicer v gosteh v Cluju, s Črno goro pa nato v nedeljo 20. novembra ob 15. uri v Stožicah.

 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.