Naslovnica Trendi Dva koncerta, pet nastopajočih skupin

Dva koncerta, pet nastopajočih skupin

Avtor: Spletno Uredništvo

Iz Društva Kapa so ta teden napovedali dva koncertna dogodka. Jutri, na Dan žena, se v Ljubljano vračajo ska-punkerji Mad Caddies, 4. aprila pa se obetata še koncertna nastopa nemške Mashe Qrelle in slovenske skupine Generator.  

Društvo Kapa se kar uspešno trudi popestriti slovensko glasbeno sceno – na sliki je skupina Masha Qrella (foto: PR Društvo kapa) 

 

Jutri se po 21. uri v Cvetličarni obeta zanimiv glasbeni dogodek, ki ga bosta otvorili predskupini ‘Rude Tins’ in ‘Jon Gazi’. Potem pa se, po razprodanem koncertu leta 2014, po navdušujočih nastopih na Punk In Drublic Fest Europe v Ljubljani in Punk Rock Holiday v Tolminu, kalifornijski Rocksteady punkerji Mad Caddies vračajo na slovenske odre.

V Ljubljano bodo obiskali  v sklopu zimske evropske turneje, na kateri promovirajo svežo ploščo “Punk Rocksteady”. Navdih za ploščo je 40 let punka, čigar uspešnice so po izboru Fat Mika prepakirali v prefinjene ska melodije. “S priredbami uspešnic težko narediš slabo ploščo,” so modro ugotovili tudi organizatorji  koncerta.  

4. aprila ob 21. uri pa se obeta koncert dveh odličnih glasbenih skupin, ki se močno oslanjata na estetiko popa v najboljšem možnem pomenu tega žanra. Na oder Gala hale prvič prihaja berlinska umetnica Masha Qrella, ki se je kalila v glasbenih projektih Mina in Contriva, s katerima so ustvarili povsem svojstveno, unikatno verzijo berlinskega post (pop?)-rocka.

V letu 2002 je povila svoj prvi solo album, poimenovan »Luck«. Sledil je »Unsolved Remained« v letu 2005, s katerega je TV serija »Greys Anatomy« licensirala dve pesmi, čemur je sledila tudi ameriška turneja. Do današnjega dne je izdala še »Speak Low«, »Analogies« in zadnji, zelo dobro sprejeti »Keys«, ki ga je sproducirala sama. V nastajanju so nove pesmi in nov EP, ki ga bo predstavljala tudi na tokratni turneji. 

S Podgurja pa (prav tako prvič na oder Gala hale!) prihaja elektroakustična fuzija genetike generacij in glasbe. Generator je nastal ob naključnem jam sessionu spomladi 2016 v Novem mestu, poganja pa ga 9 glasbenikov, ki so generacijsko in morda tudi kar se tiče glasbenih zvrsti precej raznoliki. “Vendar jih ljubezen do glasbe združuje v zanimivo in zasvojljivo mineštro jazza, bluesa, funka, reggaeja in soula,” so zaključili pri Društvu kapa.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.