Naslovnica Kronika Dušana so našli mrtvega, Nejo živo, izginila je Taja

Dušana so našli mrtvega, Nejo živo, izginila je Taja

Avtor: Spletno Uredništvo
Policija je v zadnjih dneh objavila tri obvestila s področja pogrešenih oseb. Neja Stante so našli živo in zdravo. Dušana Voglarja, ki naj bi bil povezan z umorom v Šentvidu, so našli mrtvega. Medtem pa je izginila 15-letna Taja Grumerec iz Ljubljane.
Dušana so našli mrtvega, Nejo živo, izginila je Taja

Taja Grumerec za svoja leta očitno veliko potuje po Sloveniji in se predstavlja pod drugimi imeni (foto: policija.si)

Z Generalne policijske uprave so na kratko sporočili, da je bila 47-letna Neja Stante iz Ljubljane najdena in da je z njo vse v redu. Neja je v soboto 8. oktobra izginila že drugič v zadnjih mesecih, gre pa za osebo, ki ima zdravstvene težave, oziroma potrebuje pomoč. Zgodba o izginulem Dušanu Voglarju pa se je končala tragično. Po nekaj dnevih iskanja so ga namreč v četrtek našli mrtvega v bližini Šentvida.

Policija je sporočila, da po prvih podatkih njegova smrt ni posledica kaznivega dejanja ali nesreče. Torej je moč sklepati, da je šlo za samomor. 86-letni nekdanji urednik Cankarjeve založbe, Mladinske knjige, Tribune in kulturno-umetniškega programa na tedanji Radioteleviziji Ljubljana je imel hudo bolno ženo, za katero je skrbel, vendar so jo minulo soboto našli mrtvo v stanovanju v Šentvidu.

Ker je ženska kazala znamenja, da je umrla nasilne smrti, je Policija, kot je za takšne primere običajno, preverila preminuli  najbližje osebe in hitro ugotovila, da je Dušan izginil. Stekla je iskalna akcija, vendar se je nato z najdbo njegovega trupla zgodba razpletla na najbolj tragičen način. Kot kaže, je šlo za umor-samomor. Tretji primer pa je tako ostal edini aktualen, saj je bilo obvestilo Policije o izginotju 15-letne Taje Grumerac iz Ljubljane izdano šele v petek.

»Taja je visoka okoli 160 cm in srednje postave. Ima dolge, rjave lase, na levi strani obraza ima materino znamenje. Nazadnje je bila videna na območju Višnje Gore. Po doslej znanih informacijah obstaja možnost, da se nahaja v Ljubljani, Celju ali Mariboru. Oseba se pogosto predstavlja tudi z drugimi osebnimi podatki (eden od njenih poznanih vzdevkov je tudi Admira Redžepi),« za informacije o dekletu prosi Policija.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.