Naslovnica Šport Dobovec upa na podvig v Ligi prvakov

Dobovec upa na podvig v Ligi prvakov

Avtor: Spletno Uredništvo
V Podčetrtku je se jutri pričenja turnir skupine 2 osrednjega dela futsal lige prvakov. Ob slovenskemu prvaku Dobovcu se bodo pomerili še aktualni evropski klubski prvak Sporting, francoski ACCS Futsal club in kazahstanski Atyrau. Dobovec čaka izjemno težko delo, saj so ostale tri ekipe polne vrhunskih igralcev in močno brazilsko obarvane.
Kapetan Dobovca Rok Mordej zagotavlja, da bo ekipa slovenskih prvakov dala vse od sebe (foto: nzs.si)

Večkratni državni prvak v futsalu Dobovec ima sicer v ekipi vrsto slovenskih reprezentantov, a se je tokrat v Ligi prvakov znašel v izjemno kakovostni skupini 2, kjer tudi domače igrišče ne bo prav velika prednost. V skupini so namreč še aktualni evropski klubski prvak iz Portugalske Sporting, francoski ACCS Futsal club in kazahstanski Atyrau. Največ upanja na preboj med evropsko elito napredovanje pa daje dejstvo, da iz skupine napredujejo tri najboljše ekipe.

Dobovcu bi za uvrstitev med 16 najboljših futsal klubov v Evropi teoretično zadostovala že ena zmaga, ali pa celo en neodločen izid – če bi se seveda vsi ostali rezultati razpletli v prid slovenskih prvakov. A bo pot do morebitnega uspeha zagotovo težka. Sporting je namreč aktualni evropski klubski prvak, za katerega igra glavnina portugalske reprezentance, ki je 4. oktobra letos postala svetovni prvak. Ostali ekipi pa sta prav tako izjemno kakovostni in tudi precej brazilsko obarvani.

 »Zbrana bo resnično izjemna kvaliteta: Sporting prihaja z osmimi oz. devetimi igralci, ki so postali svetovni prvaki v Litvi. Francozi imajo ob Ricardinhu še tri Brazilce, najboljše francoske reprezentante in dva Maročana. Kazahstanski državni podprvak pa premore pet Brazilcev in še nekdanjega ruskega reprezentanta Fukina,« je za spletno stran Nogometne zveze Slovenije povedal kapetan Dobovca Rok Mordej.

Za Dobovec bo zelo pomembna že prva tekma, ko se bodo jutri ob 20. uri srečali s kazahstanski Atyraujem. V četrtek bo ob istem času sledil dvoboj s Francozi in v petek zvečer še poslastica za slovenske ljubitelje fustala – tekma Dobovec : Sporting.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.