Naslovnica Šport Dobovec in Siliko za naslov prvaka Slovenije v futsalu

Dobovec in Siliko za naslov prvaka Slovenije v futsalu

Avtor: Spletno Uredništvo
Jutri se pričenja veliki finale slovenskega prvenstva v futsalu. Po pričakovanjih se bosta na na tri dobljene tekme pomerila FK Dobovec in FK Siliko. Obe ekipi sta v finale 29. sezone 1. SFL prebili po gladkih zmagah s 3:0 v polfinalu.
Dobovec in Siliko za naslov prvaka Slovenije v futsalu

Prizor z enega zadnjih medsebojnih dvobojev med črnobelim Dobovcem in zelonočrnim Silikom (foto: nzs.si)

Aktualni državni prvaki iz Futsal kluba Dobovec in zadnja leta njihovi največji konkurenti iz Futsal kluba Siliko so bili že v rednem delu sezone 2023-24 na vrhu lestvice 1. Slovenske futsal lige (SFL), svojo kakovost pa so potrdili tudi v dvobojih polfinala končnice za prvaka. Dobovec je bil s 3:0 v zmagah boljši KMN Oplast Kobarid, vrhniški Siliko pa je brez poraza izločil ribniško ekipo The Nutrition Extrem.

Primorci in Notranjci se bodo potolažili z malim finalom, kjer se bodo za končno 3. mesto pomerili na dveh tekmah. Prva bo jutri ob 20. uri v Ribnici, druga pa prihodnji petek (17. maja ) v Kobaridu. Veliki finale 1. SFL pa se bo jutri (v petek, 10. maja) ob 20. uri pričel v Rogaški Slatini. Druga tekma bo prav tako 17. maja v Vrhniki, tretja 24. maja v Rogaški Slatini, četrta 28. maja v Vrhniki in morebitna 5. tekma 31. maja na domačem parketu Dobovca.

»Dejansko ni primerjave. Lani smo bili iztrošeni, prazni, neprepoznavni. Verjetno bo malce drugačen finale, kot je bil lani. Mi smo drugačni, že to je razlog, da bo drugače. Vemo pa, da je finale 1. SFL kot domača dnevna soba za Dobovec. Tam se počutijo dobro, vse poznajo, vse jim je jasno. Znajo in vedo igrati finala. Te izkušnje so zelo dragocene, mi jih še nimamo,« je za spletno stran NZS napovedal trener Silika Mile Simeunovič.

»Celo sezono smo lovili Siliko, na koncu nam je uspelo priti do 1. mesta. Bomo pa morali to unovčiti. Zavedamo se še enega dejstva: v tej sezoni Silika še nismo premagali. To bo več kot zadosten motiv našim fantom. Ekipi se med sabo zelo dobro poznata, skrivnosti ni. Na drugi strani bo izredno motiviran Siliko, ki bo naredil vse, da prekine našo več let trajajočo dominacijo,« pa je za splet Nogometne zveze Slovenije povedal trener Dobovca Kujtim Morina.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.