Naslovnica Šport Do pričetka olimpijskih iger v Tokiu je le še 100 dni

Do pričetka olimpijskih iger v Tokiu je le še 100 dni

Avtor: Spletno Uredništvo
Z Mednarodnega olimpijskega komiteja (MOK) so spomnili, da je do začetka olimpijskih iger v Tokiu 2020 ostalo le še 100 dni. Zato je danes tokijski organizacijski odbor na vrhu bližnje gore Takao javnosti predstavil ogromen nabor motivov z olimpijskimi obroči ter kipe olimpijskih in paraolimpijskih maskot.
Gora Takao je danes olimpijske goste pričakala v megli (foto: Tokyo 2020/TMG /flickr.com)

Do pričetka olimpijskih iger v Tokiu je še 100 dni in dobra novica je že ta, da igre sploh bodo. Če se glede pandemije koronavirusa ne zgodi kaj nepredvidljivega, bodo ob strogih preventivnih ukrepih igre nekako le izpeljali. Sicer je bilo potrebno zaradi pandemije spremeniti pot olimpijske bakle, prepovedali so vse gledalce iz tujine, športnike pa v Tokiu čaka poseben zdravstveno-preventivni režim, po katerem bodo močno omejeni na določene lokacije.

“Vidimo, da prebivalci Japonske izražajo podporo igram, štafeti olimpijske bakle in nosilcem bakel. Poleg tega se v zakulisju izvaja neutrudno delo, da bi zagotovili, da bodo to varne in varne igre za vse udeležence in prebivalce Japonske. Tokio se pripravlja. Čez 100 dni se bo svet spet združil v športnem praznovanju,” je med drugim danes dejal predsednik Koordinacijske komisije Mednarodnega olimpijskega komiteja John Coates.

V teh zadnjih 100 dnevih pa se bo zgodilo še marsikaj. Le približno dve tretjini športnikov ima namreč doslej že zagotovljene vozovnice za let na Japonsko, večino ostalih olimpijskih kandidatov pa čakajo še kvalifikacije. Del teh kvalifikacij bo potekal na prizoriščih iger v Tokiu in okolici, saj v nekaterih disciplinah niso opravili z običajnimi predolimpijskimi dogodki, ali pa so le-ti bili na sporedu že zgodaj leta 2019.

Seveda bodo morali biti vsi športniki, trenerji in ostali športni funkcionarji pravočasno cepljeni, oziroma bodo morali pridobiti ustrezne zdravstvene izkaze, če bodo želeli stopiti na Japonska tla. Na Japonskem pa bo večina dogajanja v naslednjih treh mesecih v znamenju poti olimpijskega ognja. Bakla bo v naslednjih 100 dneh nadaljeval pot po 47 prefekturah države, preden bo 23. julija na otvoritveni slovesnosti vstopila na olimpijski stadion v Tokiu.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.