Naslovnica Gospodarstvo Danes poteka prvo dejanje projekta Slovenian Challenge Lab 2023

Danes poteka prvo dejanje projekta Slovenian Challenge Lab 2023

Avtor: Spletno Uredništvo
Bliža se zaključek poslovnega izziva ‘Slovenian Challenge Lab 2023’, ki ga Biotehniška fakulteta in EIT Food Hub Slovenija pripravljata v partnerstvu z Javno agencijo SPIRIT Slovenija. Danes se bodo udeleženci srečali na posebnem izobraževanju,  projekt pa se bo nato iztekel 2. in 3. junija.
Danes poteka prvo dejanje projekta Slovenian Challenge Lab 2023

Zelo primerna fotografija na spletni strani EIT Food Hub za Slovenijo (foto: eitfood.eu/in-your-area/slovenia)

Osnovni cilj projekta ‘Challenge Lab’ je, da bi udeleženci pridobili pomembne izkušnje z reševanjem konkretnega poslovnega izziva po sodobni metodi ‘Design Thinking’, ki jo pri reševanju kompleksnih vprašanj poleg ostalih gospodarskih družb uporabljajo predvsem največja agroživilska podjetja. Letos se je za udeležbo prijavilo sedem ekip, ki jih danes najprej čaka posebno izobraževanje.

Te multidisciplinarno oblikovane ekipe bodo nato v petek, 2. junija dejansko začele z izvajanjem svojih projektov. Dan kasneje, v soboto, 3. junija 2023, pa bodo svoje rešitve že predstavila pred strokovno komisijo, ki bo zatem tudi razglasila najboljše letošnje udeležence. Sicer izziv ‘Slovenian Challenge Lab 2023’ organizirata Biotehniška fakulteta in EIT Food Hub Slovenija v partnerstvu z Javno agencijo SPIRIT Slovenija.

EIT Food Hub Slovenija ima sedež na Biotehniški fakulteti Univerze v Ljubljani, ki bo tudi gostila izziv, deluje pa kot nacionalno stičišče za spodbujanje podjetništva in inovativnosti. »Je povezovalno-informacijska ter izvedbena točka Evropskega inštituta za inovacije in tehnologijo – EIT na področju hrane v Sloveniji. EIT Food Hub Slovenija spodbuja udeležbo slovenskih podjetij, institucij in posameznikov k vključevanju v aktivnosti EIT Food Europe.

Na voljo so izobraževalni programi, štipendije, povezovanje z zagonskimi podjetji, vključitev v pospeševalnike in spodbude za javni dialog na relevantnih področji kmetijstva in živilstva,« so še pojasnili z Javne agencije Spirit Slovenija.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.