Naslovnica Trendi Četrt stoletja kasneje se prenovljen vrača epski Titanik

Četrt stoletja kasneje se prenovljen vrača epski Titanik

Avtor: Spletno Uredništvo
Čeprav do praznika vseh zaljubljencev Sv. Valentina manjka še več kot mesec dni, se v slovenskih kinematografih že pripravlja poseben program z veliko romantike. Ker letos mineva 25 let od pričetka predvajanja legendarnega filma ‘Titanic’, bodo za Valentinovo pripravili posodobljeno različico te epske filmske zgodbe.
Četrt stoletja kasneje se prenovljen vrača epski Titanik

Najbolj znan prizor iz filma Titanik z Leonardom DiCapriem in Kate Winslet (foto: Blitz Slovenija)

Po četrt stoletja se bo prihodnji mesec v slovenske kinematografe vrnil slavni ‘Titanik’ – najbolj zahteven, najdražji in obenem tudi najbolj spektakularen film znanega režiserja Jamesa Camerona. Film so pred kratkim prenovili z najsodobnejšimi digitalnimi tehnikami, tako da bo po novem predvajan v 4K 3D tehnologiji. ‘Titanik’ se bo v slovenskih kinodvoranah spet zasidral dneh v pred Valentinovim, natančneje 9. februarja.

Filmska zgodba, ki je veliki meri zvesta resničnemu dogajanju,  govori o potovanju ogromne potniške ladje iz Anglije v Združene države Amerike in predvsem o ljudeh, ki se znajdejo na krovu te domnevno nepotopljive preko-oceanke. V glavnih vlogah igrajo Leonardo DiCaprio, Kate Winslet, Billy Zane, Kathy Bates, Frances Fisher, Bernard Hill, Jonathan Hyde in drugi, James Cameron pa je spisal scenarij, film režiral in ga tudi so-produciral.

»Titanik je prejel rekordnih 11 Oskarjev, v kategorijah za najboljši film, najboljšo režijo, najboljšo kinematografijo, najboljšo filmsko montažo, najboljšo umetniško režijo, najboljšo kostumografijo, najboljšo izvirno dramsko glasbo, najboljša izvorna pesem, najboljši zvok, najboljšo montažo zvočnih učinkov in najboljše vizualne učinke,« so o nespornih rezultatih Cameronovega truda povedali v filmskem napovedniku.

Sicer se je prvotno snemanje ‘Titanika’ precej zavleklo, stroški so močno narasli in v nekem trenutku se je celo zdelo, da iz vsega ne bo nič. A se je Cameronovo trmasto vztrajanje pri najmanjših podrobnostih na koncu le izplačalo, saj je film po prihodu v dvorane prinesel največji dotlej zabeležen zaslužek in je danes, 25 let kasneje, še vedno tretji na listi najbolje prodajanih filmov v zgodovini.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.