Naslovnica Šport Bronasti odbojkarji bi si zaslužili zlata odličja

Bronasti odbojkarji bi si zaslužili zlata odličja

Avtor: Spletno Uredništvo
Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je včeraj v Rimu znova spisala zgodovino. Slovenija je po treh srebrnih medaljah na Evropskih prvenstvih tokrat osvojila bronasto odličje, potem ko je v dramatičnem finalu za tretje mesto porazila olimpijske prvake iz Francije s 3:2 (22, 16, -21, -18, 11). Evropski prvak pa je postala Poljska, ki je s 3:0 povozila domačo Italijo.
Bronasti odbojkarji bi si zaslužili zlata odličja

Slavje v slovenskem taboru po veliki zmagi nad Francijo za tretje mesto na EP (foto: eurovolley.cev.eu)

Morda je ta bronasta medalja, ki jo je Slovenija včeraj osvojila v Rimu, za slovenske ljubitelje odbojke celo slajša kot ostale tri srebrne, slovenski reprezentanti pa bi si najbrž zaslužili tudi zlato. Slovenski odbojkarski asi so tokrat svojo zadnjo tekmo na Evropskem prvenstvu zmagali, pri tem premagali favorizirane olimpijske prvake Francoze, za nameček pa so to storili s podajalcem, ki se je ekipi v Italiji pridružil šele v petek.

Zaradi poškodbe prvega slovenskega podajalca Gregorja Ropreta na izgubljenem polfinalu proti Poljski je moral v nepričakovano odpotovati v italijansko prestolnico Rim izkušeni Dejan Vinčić. Vendar pa so fantje selektorja Gheorgheja Cretuja tokrat resnično delovali kot prava odbojkarska velesila, saj so na igrišču večkrat pokazali, da jih niti nepričakovane težave ne vržejo iz tira, ampak so res osredotočeni in nepopustljivi.

Slovenija je sicer proti Franciji odlično odigrala prva dva seta, jih zanesljivo dobila in povedla z 2:0. Potem pa so francoski odbojkarji odgovorili z enako mero, najprej dobili tretji niz, potem pa še četrtega. Sledila je drama v petem skrajšanem setu, ko je slovenska izbrana vrsta ponovno zaigrala vrhunsko in bila za odtenek boljša od Francije. Na krilih razigranega Roka Možiča je tako Slovenija zmagala s 3:2 (22, 16, -21, -18, 11) in osvojila tretje mesto v Evropi.

»Fantje so verjeli v zmago in ta uspeh je posledica dela skozi vse poletje. Je ekipni duh, ki smo ga gradili. Včasih ti ne uspe prinesti domov medalje, kot na primer iz Gdanska. A vedeli smo, da so kljub vsem potovanjem, improvizacijam v sistemu igre, fantje vedno pokazali karakter. Imeti moraš pogum, da sprejemaš vse te izzive in ta izziv danes ni bilo le ‘finale’ – ne pozabite, premagali smo olimpijske prvake,« je bil upravičeno ponosen slovenski selektor Gheorghe Cretu.

Velja dodati, da je Slovenija na tem Evropskem prvenstvu izgubila le eno tekmo in sicer v polfinalu proti Poljski. Do poškodbe našega podajalca Gregorja Ropreta je bila tekma izenačena, poljski odbojkarji pa so nato polfinale dobili s 3:1 (23, -21, -20, -21). Škoda za naše, kajti Poljaki so včeraj postali evropski prvaki, potem ko so v velikem finalu sredi Rima porazili gostiteljico Italijo in sicer s presenetljivo gladkih 3:0 (20, 21, 23).

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.