Naslovnica Šport Boris Denič se vrača v reprezentančne kroge

Boris Denič se vrača v reprezentančne kroge

Avtor: Spletno Uredništvo
Z Rokometne zveze Slovenije so sporočili, da se Boris Denič vrača v slovenski reprezentančni tabor. Nekdanji selektor bo tokrat postal svetovalec strokovnih štabov moških reprezentanc, aktivno pa se bo priključil tudi k pričetku delovanja slovenske moške B reprezentance.
Boris Denič se vrača v reprezentančne kroge

Boris Denič pred leti, ko je bil še selektor članske reprezentance Slovenije (foto: RZS/Uroš Hočevar)

Boris Denič je nekdanji vratar, ki je za slovensko člansko rokometno reprezentanco zbral 52 nastopov in dosegel dva zadetka. Nato je po koncu igralske kariere prestopil v trenerske vode in bil najprej od leta 2006 pomočnik selektorjev Kasima Kamenice, Mira Požuna in Zvonimirja Serdarušića. Leta 2010 je bil sam imenovan za slovenskega selektorja in reprezentanco je nato vodil na treh pomembnih tekmovanjih.

Denič na slovenski reprezentančni klopi vzdržal kar 5 let, v tem času pa je Slovenija na evropskem prvenstvu v Srbiji leta 2012 osvojila 6. mesto, na svetovnem prvenstvu v Španiji leta 2012 je bila celo četrta, da bi nato na svetovnem prvenstvu leta 2015 v Katarju pristala na osmem mestu. Potem je nekaj sezon sedel tudi na klopi mariborskega Branika, sedaj pa se 55-letni trener vrača v reprezentančne vode.

»Prepričan sem, da bo sodelovanje z Borisom Deničem za slovenske moške rokometne reprezentance velika pridobitev. Verjamem, da bo kot oseba z referencami in rezultati, ki jih je dosegel, izredno pripomogel k še boljšemu delovanju celotnega ustroja,« je ob tem povedal sedanji selektor slovenske moške članske reprezentance Uroš Zorman.

Z Rokometne zveze Slovenije še pojasnili, da bo Denič tokrat svetovalec strokovnih štabov moških reprezentanc, aktivno pa se bo priključil tudi k izoblikovanju moške B reprezentance.

 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.