Naslovnica Kronika Bogat pridelek marihuane so kar lepo pobrali policisti

Bogat pridelek marihuane so kar lepo pobrali policisti

Avtor: Spletno Uredništvo
Ta teden sta pozornost slovenske javnosti pritegnili predvsem dve nasilni smrti na območjih Policijskih uprav Novo mesto in Nova Gorica. Tako je uspešna akcija koroških policistov, ki so v Radljah ob Dravi odkrili obrat za proizvodnjo marihuane s skupno skoraj 1700 sadikami, ostala malce v ozadju. Poleg droge pa so našli tudi vojaško orožje.
Bogat pridelek marihuane so kar lepo pobrali policisti

Tokrat so za žetev ‘travce’ poskrbeli kar koroški policisti (foto: policija.si)

Policisti Policijske postaje Radlje ob Dravi so ta teden opravili hišno preiskavo v stanovanjski hiši in nato dva dni kasneje objavili tudi sporočilo za javnost, kaj so tam našli. Dvodnevni zamik je najbrž nastal tudi zaradi dodatnih postopkov preverjanj, da ne bi še pred dejanskim koncem aktivnosti prehitro razkrili podrobnosti akcije in s tem opozorili druge osebe, ki bi bile lahko vpletene v nelegalne dejavnosti.

Tokrat sta na koncu v priporu končali dve osebi, zaplenjena je bila večja količina droge in tri kosi vojaškega orožja. V preiskavi stanovanjske hiše v Radljah so policisti tamkajšnje policijske postaje našli dva večja prostora, ki sta bila opremljena in predelana za gojenje marihuane, ter dodaten prostor, ki je bil namenjen sušenju pridelka. Naleteli so na kar 1.200 sadik prepovedane vrste konoplje, visokih med 10 in 45 cm, ki so rasle v lončkih.

Poleg tega so zasegli še dodatnih 487 posušenih rastlin marihuane, večjo količino posušenih delcev indijske konoplje ter razno opremo in pripomočke za gojenje sadik. Policija je nazadnje ocenila, da bi vrednost zaplenjene količine prepovedane droge na trgu presegla 40.000 evrov. Kot da vse to ne bi bilo dovolj, pa sta imela pridelovalca marihuane pri roki tudi tri  kose neprijavljenega vojaškega orožja.

»Radeljski policisti so med hišno preiskavo našli še orožje, za katero osumljena nista imela dovoljenja, in sicer dve vojaški puški in protitankovsko mino. Orožje so zasegli,« so o potencialno smrtonosni najdbi pojasnili s Policije.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.