Naslovnica Trendi Bakalina Velika ponuja okusne in pestre glasbene arome

Bakalina Velika ponuja okusne in pestre glasbene arome

Avtor: Spletno Uredništvo
Jutri, v četrtek, 8. junija na Letni vrt Gala hale prihaja slovenska skupina Bakalina Velika. Obeta se izjemno pester glasbeni večer v znamenju etno in folk glasbe, tudi z igranjem na kozji rog!
Bakalina Velika ponuja okusne in pestre glasbene arome

Koncertni plakat Bakaline Velike (foto: PR Društvo Kapa)

Organizatorji koncertov na Letnem vrt Gala hale iz Društva Kapa so v napovedniku jutrišnjega odrskega dogajanja, ki se bo pričelo ob 20. uri, pojasnili, da je skupina Bakalina Velika nastala iz prvotnega dua Bakalina. V njem sta igrala avtor besedil Jani Kutin in harmonikarka Renata Lapanja, ki sta leta 2010 izdala tudi debitantski album ‘Pakašnca’. Bakalina je sicer star severnoprimorski izraz za veliko glineno skledo.

»Še dvema albumoma v tandemu je leta 2016 sledil Španabije, na katerem sta k sodelovanju povabila številne in raznovrstne goste. Iz tega zametka se je nato porodila starejša sestra, Bakalina Velika, v kateri so se Janiju in Renati pridružili izkušeni glasbeniki, znani iz etno, jazz in rock zasedb, mdr. iz eksperimentalnega benda Salamandra Salamandra, ki ga je Jani soustanovil z bratom Samom,« pravijo na Društvu Kapa.

S širitvijo zasedbe se je na naslednjem albumu ‘Prvi krajec’ (2019) spremenila tudi glasba, tako da se je v veliki skledi poleg etna in folka znašlo marsikaj – od alter-rocka, nekonvencionalnega šansona, folka, jazza in eksperimentalne glasbe. Spremenili pa so se tudi aranžmaji in sporočilnost pesmi. Lani je Bakalina Velika izdala album ‘Zviezdna srebruo’, na njem pa ni bilo več harmonikarke Renate.

V sedanji zasedbi so tako Jani Kutin (vokal, besedila, piščal, kozji rog), Marjan Stanić ( tolkala, bobni), Matej Magajne (električna in bas kitara), Andrea Pandolfo (trobenta, krilni rog, klavir), Dejan Lapanja ( bobni, akustična in bas kitara) ter Samo Kutin (bas kitara, akustična kitara, balafon, brač, hurdy gurdy, bas harfa, n’goni, zvočila…).

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.