Naslovnica Šport Andreja Leški z drugo zaporedno srebrno medaljo na SP

Andreja Leški z drugo zaporedno srebrno medaljo na SP

Avtor: Spletno Uredništvo
Za nov velik slovenski uspeh v judu je včeraj poskrbela Andreja Leški, ki je na svetovnem prvenstvu osvojila srebrno medaljo v kategoriji do 63. kg. To je za Koprčanko že drugi zaporedni naslov svetovne viceprvakinje, kar je dokaz, da se trdo delo obrestuje.
Andreja Leški z drugo zaporedno srebrno medaljo na SP

Andreja Leški v boju s Francozinjo Clarisse Agbegnenou  (foto: FB Andreja Leški/IJF)

Judoistka Andreja Leški že dolga leta niza tekmovalni uspeh za uspehom in se običajno nahaja tik pod svetovnim vrhom, če ji le kakšna poškodba ne prepreči, da bi bila v vrhunski formi. Tako ni presenetljivo, da je Koprčanka, ki nastopa za Judo klub Bežigrad, osvojila že drugi zaporedni naslov svetovne viceprvakinje. Prvič je bila srebrna na Svetovnem prvenstvu, ki ga je leta 2021 gostila Budimpešta.

Tokrat je Primorka v katarskem mestu Dohi ponovno zablestela, predvsem pa je pokazala, da je še napredovala in da njeni uspehi niso nit malo naključni, ampak plod trdega dela. Andreja na poti do finala premagala celo vrsto kakovostnih nasprotnic. Prva je moral premoč Slovenke priznati Kitajka Tang, nato Afganistanka Shaheen, sledila je Izraelka Shemesh in zatem še stara znanka – neugodna kosovska judoistka Fazlilu.

V polfinalu je šele v podaljšani borbi z učinkovitim metom ugnala Nizozemko Van Lie Shout, v velikem finalu pa jo je čakala petkratna svetovna prvakinja in aktualna olimpijska prvakinja iz Francije Clarisse Agbegnenou. Slednja je kar abonirana na Slovenke, saj se je na Olimpijskih igrah v Tokiu 2021 in v Riu 2016 v finalu za zlato pomerila s Tino Trstenjak, leta 2021 pa je v finalu SP v Budimpešti ugnala prav Andrejo Leški.

»V borbi s Clarisse sem dala vse od sebe in pokazala vse, kar sem imela skrito v rokavu. Pripetila se mi je ena manjša napakica, ki me je stala rdečega našitka na hrbtu, ki ga nosijo svetovni prvaki. Sedaj po koncu lahko rečem, da sem zelo ponosna in presrečna ob tej srebrni kolajni,« je za spletno stran Judo zveze Slovenije povedala svetovna podprvakinja. Andreja Leški pa bo prihodnje leto na Olimpijskih igrah v Parizu najbrž tudi en od največjih slovenskih adutov za medalje.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.