Naslovnica Gospodarstvo Akademija, sejem, skupščina in trajnostno poročilo STO

Akademija, sejem, skupščina in trajnostno poročilo STO

Avtor: Spletno Uredništvo
S Slovenske turistične organizacije je včeraj prišla cela vrsta novic. Končala se je Akademijo digitalnega marketinga, slovenska turistična ponudba se je predstavila v Leipzigu, v Pragi je potekala 104. skupščina Evropske potovalne komisije, predstavljeno pa je bilo tudi Trajnostno poročilo STO.
Akademija, sejem, skupščina in trajnostno poročilo STO

STO promovira panogo slovenskega turizma na zelo različne načine (foto: FB STO)

Letošnja Akademija digitalnega marketinga Slovenske turistične organizacije (STO), ki se je pravkar uspešno zaključila, je bila namenjena predstavnikom vodilnih destinacij. Tokrat se je akademije udeležilo 33 slušateljev, ki so na treh celodnevnih interaktivnih predavanjih in delavnicah poslušali domače in tuje strokovnjake ter osvojili nova znanja na področju digitalnega marketinga in prihajajočih trendov v turistični panogi.

Medtem se slovenska turistična ponudba pod okriljem Slovenske turistične organizacije skupinsko predstavlja na sejmu Touristik & Caravaning TC Leipzig , ki bo potekal do 20. novembra na prizorišču Messe Leipzig. Lani je bilo tam 370 razstavljavcev in okrog 30.000 obiskovalcev, letos naj bi jih bilo še več. Tokrat so osrednje teme sejma kampiranje, kolesarjenj, druge aktivnosti na prostem in kulinarika.

Slovenijo na sejmu poleg STO zastopajo še Turizem Bohinj ( Julijske Alpe), ORA Krasa in Brkinov, Občina Mirna, Mreža postajališč za avtodome po Sloveniji, Terme Krka d.o.o., Atlantida Rogaška d.o.o., Rogaška Resort, Zavod za turizem Nova Gorica in Vipavska dolina, Adria d.o.o. (Camping Adria), Kamp Koren, Sava Turizem d.d., Posestvo Saksida, Hit Alpinea d.o.o. in Unitur d.o. – Terme Zreče.

STO je bila prisotna tudi v Pragi, kjer je potekala že 104. skupščina Evropske potovalne komisije. Predstavniki več kot 30 evropskih nacionalnih turističnih organizacij (NTO) je debatiralo o aktualnih razmerah v turistični panogi. Dogodek je gostila češka nacionalna turistična organizacija CzechTourism in je potekalo ob boku Evropskega turističnega foruma, ki ga je organiziralo češko predsedstvo Svetu EU.

Že pred dnevi pa je zastopnica STO na izobraževanju ‘Trajnostno poročanje po standardih GRI’, katerega poudarek je bil na mednarodnih standardih GRI (Global Reporting Initiative), organiziral pa ga je Ekvilib inštitut, predstavila novo Trajnostno poročilo STO. Šlo je za predstavitev dragocenih izkušenj STO ob pripravi prvega trajnostnega poročila v okviru predlani prejetega certifikata ‘Družbeno odgovoren delodajalec’.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.