Naslovnica Šport 1:1 med Ankaranom in Aluminijem za spomladanski start PLTS

1:1 med Ankaranom in Aluminijem za spomladanski start PLTS

Avtor: Spletno Uredništvo

V tretjem poskusu so Ankarančani in Kidričani le uspeli odigrati zaostalo srečanje 18. kroga prve slovenske nogometne lige. Tekma se je končala z 1:1, s tem pa se je tudi uradno začel spomladanski del sezone v Prvi ligi Telekoma Slovenije.

9 alu ank 2

Tudi drugi dvoboj sezone med Ankarančani in Aluminijem se je končal z 1:1, zaradi kazni trenerju Vladu Badžimu pa je tudi tokrat ankaransko klop prevzel njegov pomočnik Alfred Jermaniš (foto: nzs.si)

 

Tekma 18. kroga slovenskega nogometnega prvenstva, ki bi morala biti prvotno odgirana 2. decembra, potem pa v soboto 17. februarja, je bila obakrat prestavljena zaradi slabega vremena, oziroma zasneženega in poledenelega igrišča v Dravogradu. Nazadnje so jo premaknili v Ajdovščino, kjer sicer ni snežilo, je pa ob povratku prvoligaškega nogometa v mesto akterje pozdravila tipična burja.

Čeprav za zaprtimi vrati, saj ni bilo možno prvočasno pridobiti dovoljenj za javno izvedbo prirediteve, je bil dvoboj danes končno odigran. Aluminij je bil večino tekme boljši, nizal je napad za napadom in že v končnici prvega polčasa je prek Ibrahima Mensaha povedel. Tudi v nadaljevanju je ekipa iz Kidričevega napadala, zadela tudi vratnico, ankaranski vratar Primož Bužan pa je imel od vseh igralcev na igrišču največ dela.

Toda nogometaši Aluminija kljub številnim priložnostim le niso uspeli doseči drugega gola, kar jih je drago stalo v zadnjih minutah srečanja, ko je za Ankaran Hrvatine na končnih 1:1 izenačil Vedran Gerc. Velja dodati, da je imel Ankaran na tej tekmi na klopi za rezerve le štiri nogometaše, od enajstih zimskih okrepitev jih je bila na razpolago trenerju le trojica, dva igralca pa baje nista želela niti na klop in sicer zaradi neiplačevanja plač.

Prvenstvo se bo nadaljevalo v soboto, ko bo na sporedu 19. krog PLTS. Slednji bi moral biti odigran 9. decembra lani, a je tedaj močno sneženje po vsej državi preprečilo igranje nogometa na odprtem. Ankaran bo tekmo proti Triglavu zopet gostil na Primorskem, a tokrat v Novi Gorici. V soboto bosta na vrsti še tekmi Rudar Velenje : Domžale in Maribor : Aluminij, v nedeljo pa še Krško Gorica in Olimpija : Celje.        

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.