Naslovnica Šport Žreb za Krimovke, Gorenje še čaka, doma start 11. septembra

Žreb za Krimovke, Gorenje še čaka, doma start 11. septembra

Avtor: Spletno Uredništvo
V slovenskih rokometnih krogih sta teden zaznamovali dve novici. Na Dunaju so danes žrebali pare nove sezone v evropskih ligah prvakinj in prvakov, že pred tem pa so žreb za sezono 2021-22 opravili tudi za domača prvoligaška tekmovanja v Sloveniji.
Žreb za Krimovke, Gorenje še čaka, doma start 11. septembra

Krimovke so pristale v skupini B, kjer večino nasprotnic že dobro poznajo (foto: FB Krim)

Na Dunaju so danes žrebali pare nove sezone v evropskih ligah prvakinj in prvakov. V ligi prvakinj (DELO EHF Champions League) so slovenske prvakinje rokometašice Krima pristale v skupini B, kjer jim bodo družbo delale še ekipe Vipers Kristiansand, Metz, Savehof, CSKA, Odense, Gyor in Kastamonu. V moški ligi prvakov pa Slovenija tokrat nima predstavnika med prvo šestnajsterico najboljših evropskih klubov, sveži slovenski prvak Gorenje Velenje pa je prva rezerva.

Velenjčani bodo morali počakati, če bo Vardar iz Skopja plačal garancijski polog v višini ogromnih milijon evrov. »Omenjeni znesek mora ekipe iz Severne Makedonije, ki je bila že v minuli sezoni pod drobnogledom EHF zaradi slabega finančnega položaja po odhodu dolgoletnega ruskega lastnika Sergeja Samsonenka, poravnati v dveh obrokih, prvega do 13. julija, drugega pa do 27. julija,« so pojasnili z Rokometne zveze Slovenije (RZS).

Sicer so pri nas doma prav ta teden dorekli prihajajočo sezono 2021-22. Nekaj več novosti je pri dekletih, saj bodo tokrat vse ekipe igrale v prvi ligi, a bodo v prvem delu sezone razdeljene v dve skupini – modro in zeleno. V modri bo nastopalo najboljših 10 klubov minule sezone 1. A lige, v zeleni pa ŽURD Koper, ki je prejšnjo sezono neslavno zaključil na zadnjem mestu 1. A lige in preostalih 5 klubov iz zadnje sezone 1. B lige.

Dekleta bodo svoje nastope v domačem prvenstvu pričele 11. septembra. Enako bodo tudi moški prvoligaši novo sezono pričeli 11. septembra. Sicer bo v 1. A moški ligi oziroma ligi NLB tudi v novem tekmovalnem letu nastopalo 14 ekip, že v prvem krogu pa bo na vrsti derbi med prvaki iz velenjskega Gorenja in drugouvrščeno ekipo minulega prvenstva  Trimom iz Trebnja. Morda bodo še pred tem odigrali tudi tekmi slovenskega superpokala, a o tem z RZS še ni novic.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.