Naslovnica Šport Zmagovalka OP ZDA je premagala zmagovalko Wimbledona

Zmagovalka OP ZDA je premagala zmagovalko Wimbledona

Avtor: Spletno Uredništvo
Na igriščih Teniškega centra v Portorožu se je iztekel ženski teniški turnir svetovne serije WTA 250 Zavarovalnica Sava Portorož. V finalu posameznic je Čehinja Katerina Siniakova, sicer sveža zmagovalka Odprtega prvenstva ZDA v dvojicah, po izjemni borbi premagala zadnjo zmagovalko Wimbledona Kazahstanko Jeleno Ribakino. Bilo je 6:7, 7;6 in 6:4, napet dvoboj pa je trajal prek tri ure.
Zmagovalka OP ZDA je premagala zmagovalko Wimbledona

Finalistki turnirja v Portorožu po koncu finala (foto: tenis-slovenija.si)

V Portorožu se zaključil najpomembnejši teniški dogodek leta v Sloveniji – ženski teniški turnir svetovne serije WTA 250 Zavarovalnica Sava Portorož. Turnir se je končal na primerno visokem nivoju in sicer z razburljivim finalom posameznic. Pomerili sta se  namreč Čehinja Katerina Siniakova, sicer zmagovalka Odprtega prvenstva ZDA v dvojicah in zmagovalka letošnjega Wimbledona Kazahstanka Jelena Ribakina.

Slednja je sicer finale pričela odlično in povedla s 5:0, nakar je sledil velik povratek nasprotnice. Siniakova je izenačila na 5:5, a je podaljšano igro s 7:4 nazadnje le dobila Ribakina. Drugi set je bil vseskozi zelo izenačen, Siniakova pa ga je dobila tudi s pomočjo fizioterapevtke in sicer je v podaljšani igri zmagala s 7:5. Tudi v tretjem setu sta si bili igralki enakovredni, Siniakova pa je bila za odtenek boljša in je slavila s 6:4.

Tako je po 3 urah in 6 minutah Katerina Siniakova prišla do svoje šele tretje turnirske zmage med posameznicami, ki je hkrati tudi prva v zadnjih petih letih. “Danes je adrenalin zelo pomagal. Telo je namreč zelo utrujeno. Zato morda začetek ni bil najboljši, podarila sem ji nekaj lahkih točk. Igra pa se je nato vrnila. Sem pa vedno čutila, da je to moja priložnost. Zato sem držala žogo, četudi je telo razpadalo,” je za spletno stran Teniške zveze Slovenije dejala presrečna zmagovalka.

S TZS so še pojasnili, da je bil nagradni sklad turnirja je bil 203.024 evrov (oziroma 251.750 ameriških dolarjev). Od tega je zmagovalka turnirja Siniakova za zmago dobila 26.770 evrov, drugouvrščena Ribakina pa je zaslužila 15.922 evrov. Velja dodati, da se je tokrat v Portorožu od aktivnega nastopanja dokončno poslovila legenda slovenskega ženskega tenisa Katarina Srebotnik.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.