Naslovnica Šport Zlata Janja prihaja v Zlato polje

Zlata Janja prihaja v Zlato polje

Avtor: Spletno Uredništvo
Kranj bo letos spet prizorišče svetovnega pokala v športnem plezanju. V dvorani Zlato polje bo 3. in 4. septembra nastopila vsa elita svetovnega plezalnega športa, na čelu z dobitnico prve zlate plezalne medalje na Olimpijskih igrah Janje Garnbret.
Veselje slovenske ekipe po zgodovinski zlati medalji Janje Garnbret na OI v Tokiu (foto: Luka Fonda)

Po lanski odpovedi zaradi pandemije koronavirusa se v kranjsko dvorano Zlato polje letos vrača tekma svetovnega pokala v športnem plezanju. Kot so poudarili s Planinske zveze Slovenije (PZS), bo to že 25. izvedba te športne preizkušnje, Kranj pa ima tudi najdaljšo tradicijo med vsemi organizatorji tekem za svetovni pokal v športnem plezanju. Zanimivo dejstvo je, da je že vseh 25 let je vodja tega prestižnega mednarodnega tekmovanja v gorenjski prestolnici vrhunski alpinist, športni plezalec, dolgoletni trener in strokovni sodelavec PZS Tomo Česen.

»V vseh teh letih je bilo res precej takšnih trenutkov, ko mi je srce razbijalo močneje. Zaradi zmagoslavja, seveda. Še zelo močno se spominjam prve zmage Martine Čufar. Dvorana je pokala po šivih in navijala za Martino. Takšnega vzdušja kasneje nismo ponovili. Želim si, da bomo letos z odlično Janjo Garnbret kljub vsem korona omejitvam vnesli zmagoslavno vzdušje. Vem, da so tudi ostala dekleta in fantje zmožni seči po medaljah in zaradi tega se še posebej veselim kranjske tekme,« je za spletno stran pzs.si povedal Česen.

V dvorani Zlato polje bo 3. in 4. septembra nastopila vsa elita svetovnega plezalnega športa, na čelu z dobitnico prve zlate plezalne medalje na Olimpijskih igrah Janje Garnbret. Poleg zlate Janje bodo od Slovenk nastopile tudi Lučka Rakovec, Mia Krampl, Vita Lukan, Tjaša Slemenšek, Lucija Tarkuš, Lana Skušek, Katja Debevec, Sara Čopar in Liza Novak, v moški konkurenci pa bodo Luka Potočar, Domen Škofic, Martin Bergant, Milan Preskar, Anže Peharc, Žiga Zajc, Andrej Polak, Timotej Romšak in Lovro Črep.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.