Naslovnica Šport Zimzeleni Rajmond Debevec je spet svetovni prvak

Zimzeleni Rajmond Debevec je spet svetovni prvak

Avtor: Spletno Uredništvo
Slovenske ljubitelje športa je ta konec tedna prijetno presenetil en najbolj izkušenih vrhunskih športnikov v državi. Strelec Rajmond Debevec je namreč na svetovnem prvenstvu v Bakuju z zares neverjetno serijo samih desetk osvojil nov naslov svetovnega prvaka in sicer v disciplini leže na 300 m.
Zimzeleni Rajmond Debevec je spet svetovni prvak

Nezgrešljivi svetovni prvak Rajmond Debevec na podelitvi medalj (foto: FB Rajmond Debevec/GSN)

Na Strelski zvezi Slovenije so danes najbrž nazdravili že pred kosilom, saj so že dopoldan dočakali nov velik uspeh zimzelenega Rajmonda Debevca. Strelec iz Ljubljane, ki je letos praznoval 60. rojstni dan, je namreč danes dočakal enega tistih dni, ko je nekdo enostavno nepremagljiv. Rajmond je v disciplini leže na 300 m zadel vseh 60 ‘desetk’ in seveda osvojil naslov svetovnega prvaka.

S Strelske zveze Slovenije so še dodali, da je bil Debevec šele deveti strelec v celotni zgodovini, ki mu je uspel takšen podvig. Tako je Rajmond, ki je leta 2000 osvojil zlato medaljo na Olimpijskih igrah (OI) v Sydneyu ter nato še bronasti odličji na OI v Pekingu 2008 in na OI v Londonu 2012, poleg tega pa ima tudi že medalje s svetovnih in z evropskih prvenstev, v zbirko dodal novo kolajno zlatega sijaja.

Ker gre za enega najbolj izkušenih vrhunskih športnikov v državi, oziroma za enega od športnikov z najdaljšo aktivno kariero na članskem mednarodnem nivoju, so čestitke za Rajmonda danes deževale z vseh strani, tudi predsednica države in predsednik vlade sta mu voščila. Le ena stvar pri tem velikanskem uspehu na SP v azerbajdžanski prestolnici Bakuju ni ravno po slovenskih željah in sicer dejstvo, da disciplina leže na 300 m ni na programu poletnih olimpijskih iger.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.