Naslovnica Gospodarstvo Že septembra so prekoračili izjemen mejnik pol milijona gostov

Že septembra so prekoračili izjemen mejnik pol milijona gostov

Avtor: Spletno Uredništvo
Iz ene najbolj turističnih občin v Sloveniji še naprej poročajo o rekordnih številkah. V Izoli so namreč že presegli pol milijona nočitev in hkrati so že napovedali, da bo do konca letošnjega leta zagotovo presežen tudi rekord iz leta 2019, ko so našteli 521.505 nočitev.
Že septembra so prekoračili izjemen mejnik pol milijona gostov

V Izoli je bilo tudi v oktobru prijetno in zelo živahno (foto: Dragan Zlatanović/TZI)

S Turističnega združenja Izola (TZI) so posredovali sveže podatke o obisku turistov za prve tri četrtine leta 2022. Od pričetka meseca januarja pa do konca septembra so na turistični destinaciji Izola skupno zabeležili 139.544 prihodov, ti obiskovalci pa so ustvarili kar 504.490 prenočitev. Letošnje številke tako kažejo na kar 14 % povečanje števila prihodov in 10 % rast prenočitev v primerjavi z letom 2019.

Tudi septembrski podatki o turističnem obisku Izola so višji od podatkov iz leta 2019, ki so referenčni zato, ker je bilo to zadnje ‘normalno’ leto pred izbruhom pandemije koronavirusa. Tako je letos septembra Izolo obiskalo 14.895 gostov, ki so skupaj opravili 56.535 prenočitev. Te številke so za 7 % boljše od tistih iz leta 2019, pa čeprav je bilo gostov nekaj manj kot lani, ko so slovenski gostje množično unovčevali turistične bone.

»V Izoli verjamejo, da kraj najbolj pristno predstavijo domačini, zato so tudi letos v osrednjo vlogo oglaševalske kampanje postavili prav njih. Digitalno oglaševanje je bilo v dveh delih aktivno na treh trgih (Avstrija, Italija, Slovenija), z obema akcijama pa so presegli zastavljene cilje. Zgodbi poimenovani ‘Doživite izolsko podeželje’ in ‘Začutite izolski mestni utrip’ sta poželi veliko zanimanja. Tako so skupno zabeležili 26.869 klikov na oglasna videa.

Turistično združenje Izola, ki ima vlogo managementa destinacije, z razvojem novih doživetij, organizacijo dogodkov ‘Pomol okusov’ in nenehno promocijsko aktivnostjo skrbi za redno pojavnost Izole,« so še dodali s TZI, kjer poleg oblikovanja zanimivih vsebin, rednega informiranja javnosti in celoletne promocije destinacije posebej spodbujajo lokalne ponudnike h kakovostni turistični ponudbi.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.