Naslovnica Šport Začelo se je EP na Bledu, Rajko Hrvat jutri v represažu za finale

Začelo se je EP na Bledu, Rajko Hrvat jutri v represažu za finale

Avtor: Spletno Uredništvo
Po včerajšnji svečani otvoritvi se danes na Bledu pričenja tudi tekmovalni program Evropskega prvenstva v veslanju. Slovenski upi na medalje so fokusirani predvsem na nastop Rajka Hrvata v lahkih enojcih, ki pa bo moral za pot v veliki finale jutri prebroditi repesaž.
Začelo se je EP na Bledu, Rajko Hrvat jutri v represažu za finale

Rajko Hrvat med enim zadnjih treningov pred EP na Bledu (foto: FB Rowing Slovenia)

Na letošnjem Evropskem veslaškem prvenstvu, ki ga bo Bled gostil vse do nedelje (18. maja), sodeluje preko 560 športnic in športnikov udeležencev iz 34 držav. Danes in jutri so na vrsti predtekmovanja in repasaži, v soboto in nedeljo pa bodo na Blejskem jezeru na vrsti vožnje za kolajne. Slovensko reprezentanco tokrat tvori le 5 veslačev, pri čemer so po čolnih razdeljeni na tri enojce in en dvojec.

Edini slovenski veslač, od katerega lahko pričakujemo boj za stopničke, je lahki skifist Rajko Hrvat, ki naj bi bil v zelo dobri formi, saj je pred kratkim zmagal na prvi tekmi sezone svetovnega pokala v Zagrebu. 37-letni Izolan je sicer že nastopil in v svoji predtekmovalni skupini osvojil drugo mesto, tako da ga jutri ob 10. uri čaka repesaž. Danes je namreč le prvo mesto vodilo neposredno v finale.

Že pred Rajkom sta dvojcu zaveslala Nik Krebs in Jaka Čas, ki pa sta v svoji skupini zaostala in bosta morala prav tako v repesaž, medtem ko bosta danes v predtekmovanju nastopila še Filip Matej Pfeifer in edina ženska v slovenski ekipi Nina Kostanjšek. EP bo morda tudi priložnost, da se v slovenskem veslanju kaj obrne na bolje, saj ta športna disciplina, ki je bila nekoč paradni konj celotnega slovenskega športa, v zadnjem desetletju vidno usiha.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.