Naslovnica Trendi Velik poletni koncert Uroša Perića v Križankah

Velik poletni koncert Uroša Perića v Križankah

Avtor: Spletno Uredništvo
Glasbenik Uroš Perić bo v sodelovanju z Big Bandom RTV Slovenija letos poleti pripravil poseben koncert v Križankah. Vrhunskemu pianistu se bodo na odru poleg znanega orkestra pridružile še druge zvezde slovenske glasbene scene.
Velik poletni koncert Uroša Perića v Križankah

Napovedni plakat za koncert Uroša Perića v Križankah, ki bo zadnji avgustovski dan (foto: Agencija GIG)

Uroš Perić, ki velja za enega najbolj mednarodno prepoznavnih slovenskih glasbenikov, za letos poleti pripravlja ‘Veliki koncert v Križankah’. Koncert bo na sporedu prav zadnji dan meseca avgusta, oziroma v četrtek, 31. avgusta. Na tem koncertnem nastopu bo poleg Uroša glavno vlogo odigral orkester Big Band Radiotelevizije Slovenija, nastopili pa bodo še New Swing Quartet & Oto Pestner, Neisha, Tjaša Fajdiga in skupina The Pearlettes.

Ta koncert je Uroš, ki bo letos predvidoma dosegel neverjetno znamko 1000 nastopov v živo, poimenoval ‘Cheek to Cheek s prijatelji’. »Uroš Perić je doma in po svetu poznan po pristnih interpretacijah, ki poslušalce popeljejo v zlato dobo jazza, soula in bluesa. Njegova vsestranskost ga je popeljala v šestindvajset držav sveta, v letošnjem letu pa se približuje tisočemu samostojnemu koncertu, kar ga uvršča v sam vrh.

S svojo karizmatičnostjo in vrhunsko izvedbo je prepričal največja svetovna glasbena imena, kot so Quincy Jones, Sheila Raye Charles, Jacob Collier, Ernie Watts, glasbeni poznavalci pa Uroševe klavirske nastope primerjajo celo s tistimi velikega Gena Harrisa,« razkriva napovednik koncerta.

Promotorji iz Agencije GIG pa so še spomnili, da se je zgodba Cheek to Cheek pravzaprav pred časom pričela s prepletom dveh najbolj markantnih soul glasov črnske glasbe na domačih tleh – Uroša Perića in Maje Keuc.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.