Naslovnica Šport Svetovna plezalna smetana se septembra vrača v Koper

Svetovna plezalna smetana se septembra vrača v Koper

Avtor: Spletno Uredništvo
V Kopru se s postavitvijo novih oprimkov že začenja približevanje tekmi svetovnega pokala v športnem plezanju, ki bo letos na sporedu 8. in 9. septembra. Tudi Plezalna zveza Slovenije je že dala vstopnice v prodajo.
Svetovna plezalna smetana se septembra vrača v Koper

Lanska predstavitev slovenske reprezentance pred tekmo svetovnega pokala v Kopru (foto: SJ)

Tekma svetovnega pokala v športnem plezanju, ki jo je na novi vrhunski plezalni steni lani gostil Koper, se je izkazala za zadetek v črno, saj jo je spremljala ogromna množica gledalcev. Nekaj podobnega se napoveduje tudi za letos, ko bo 8. in 9. septembra svetovna plezalna smetana spet obiskala novo slovensko prizorišče svetovnega pokala. Zato je Planinska zveza Slovenije (PZS) tudi že dala vstopnice v prodajo.

»Prireditev, ki bo potekala v Kopru, obljublja izjemno vzdušje, osupljive dosežke in adrenalinske trenutke, ki bodo navdušili gledalce. Ne zamudite priložnosti, da si ogledate vrhunske plezalce, med njimi bosta tudi najboljša slovenska in svetovna športna plezalka Janja Garnbret in lanskoletni zmagovalec tekme v Kopru Luka Potočar,« so ob tem sporočili s Planinske zveze Slovenije in spomnili na lansko številko okrog 10.00 obiskovalcev pripreditve.

Priprave na letošnjo tekmo svetovnega pokala v težavnosti so sicer na poligonu ob Športno rekreacijskem centru Bonifika že stekle, saj prav te dni na novo postavljajo oziroma premikajo oprimke. Organizatorji so napovedali, da bo letos spremljevalni program še precej bolj pester, da bo potekala tudi akcija za znižane cene vstopnic, med prihajajočimi novostmi pa bodo tudi dražje VIP-vstopnice.

PZS pa je v sodelovanju s turistično agencijo Palma pripravila atraktiven aranžma za ogled letošnjega Svetovnega prvenstva v plezanju, ki bo v švicarskem Bernu na sporedu med 1. in 12. avgustom. Tako bodo lahko slovenski navijači z bučnim navijanjem našim plezalcem v Švici v živo pomagali do prvih vstopnic za Olimpijske igre, ki bodo prihodnje leto v Parizu.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.