Naslovnica Trendi Štiri sveže programske novosti RTV Slovenija

Štiri sveže programske novosti RTV Slovenija

Avtor: Spletno Uredništvo
Z Javnega zavoda RTV Slovenija so v zadnjih dneh napovedali kar štiri programske novosti. Prvi radijski program pravkar oddaja v živo iz Baške Grape, pričelo se je snemanje 2. sezone TV-serije ‘Življenja Tomaža Kajzerja’, RTV Slovenija bo od jutri spremljala Evropsko prvenstvo v veslanju na Bledu, zadnja novost pa se tiče gala koncerta Poletna noč.
Štiri sveže programske novosti RTV Slovenija

Igralca Matija Vastl in Katarina Čas ter režiser Peter Bratuša (foto: Ana Črešnar/ SOJ RTV SLO).

Prvi program Radia Slovenija je za svojo majsko terensko oddajo izbral Baško grapo, kjer danes že od jutra novinarji Bojan Leskovec, Tina Kofol, Metka Pirc in Jana Bajželj v terenskem studiu v Podbrdu gostijo številne sogovornike, ki poznajo zgodovino Baške grape, njen razvoj in načrte za prihodnost. Jutri pa se bodo tudi radijci skupaj s svojimi kolegi s TV Slovenija posvetili Evropskemu prvenstvo v veslanju, ki bo do nedelje potekalo na Bledu.

Televizija Slovenija bo sicer z Bleda neposredno prenašala oba finalna dneva in sicer v soboto (27. maja) od 13. ure dalje, v nedeljo (28. maja) pa že od 10.35 dopoldan naprej, vse na TV SLO 2. Posebna poročanja z Blejskega jezera pa se bodo vrstila tudi na Valu 202 in spletnem portalu rtvslo.si. Naslednja novost prihaja z Igranega programa TV Slovenija, kjer so že začeli s snemanjem druge sezone serije ‘Življenja Tomaža Kajzerja’.

Druga sezona bo štela 5 delov, na sporedu bo predvidoma takoj na začetku leta 2024, v njej pa glavne vloge igrajo Matija Vastl kot Tomaž Kajzer, Katarina Čas, Primož Pirnat, Jernej Kogovšek, Lotos Vincenc Šparovec, Matej Zemljič, Silva Čušin, Borut Veselko, Robert Prebil, Uroš Smolej, Bojan Emeršič, Nataša Matjašec Rošker, Branko Šturbej, Domen Valič, Marinka Štern in še številni drugi – skupno kar preko 60 igralcev.

Zadnja novost pa je glasbene narave in sicer bo tradicionalni gala koncert Poletna noč, ki predstavlja otvoritev 71. Ljubljana Festivala, letos posvečen Tomažu Domiclju. Tako bodo na odru na Kongresnem trgu v prestolnici 20. junija ob 20.45 zazvenele največje uspešnice znanega kantavtorja,  ki  sicer letos praznuje 75 let.

Vse bo vodila taktirka dirigenta Patrika Grebla, za izvedbo pa bodo poskrbeli Big Band, Simfonični orkester RTV Slovenija, Mladinski pevski zbor RTV Slovenija in vrsta priznanih slovenskih izvajalcev.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.